Erdoğan'ın sesini düzelten formül

Erdoğan'ın sesini düzelten formül

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın yerel seçim öncesi tüm Türkiye’yi şaşırtan ses kısıklığı sorununu nasıl aştığı ortaya çıktı.

Erdoğan'ın sesini düzelten formül
16px
24px
01.04.2014 14:25
ABONE OLgoogle
Başbakan Tayyip Erdoğan’ın yerel seçim öncesi tüm Türkiye’yi şaşırtan ses kısıklığı sorununu nasıl aştığı ortaya çıktı. Erdoğan’a, bal ve turptan sığırkuyruğuna uzanan bir dizi formülle yoğun bir tedavi uygulandı.

Erdoğan 27 Mart'ta Van ve Diyarbakır'daki mitinglerine sesi büyük oranda kısık halde çıkmıştı. Baibakan'ın sesi iki gün içinde düzeldi.

Takvim gazetesine göre Erdoğan, miting döneminde içtiği 24 saat bekletilmiş turp-bal karışımına sesi kısıldıktan sonra birçok bitki karışımını da ekledi. Bunlardan biri de, süt ve kereviz karışımıydı. Takvim’e bu karışımın formulü şöyle: 4 bardak koyun sütüne, 1 tatlı kaşığı dövülmüş kereviz tohumu eklenerek kaynatılıyor; günde üç kere, birer çay bardağı içiliyor.

‘Opera sanatçıları tarif gönderdi’

Takvim, Erdoğan’a ‘çok sayıda ses ve opera sanatçısının yanı sıra akademisyen ve doktorlardan‘ birçok karışım tarifi iletildiğini de yazdı. Erdoğan’ın ‘onlarca tarifi uyguladığını’ yazan gazete, bunları şöyle sıraladı:

* 1 çay bardağı yeni sıkılmış limonsuyu, 1 çorba kaşığı süzme bal ve 1 çay bardağı suyun karıştırılarak gargara yapılması;

* Sığırkuyruğu, adaçayı, kekikle boğaz çevresine sıcak kompres;

* Yarım bardak ılık suyun içine birkaç damla mür, adaçayı veya çay ağacı tentürü damlatıp ve günde üç-altı kez gargara;

* İki saatte bir ekinezya, sığırkuyruğu, kedi nanesi, öksürük otu ve kekik karışımından hazırlanan çay;

* Bal, karabiber, zencefil ve limon karışımı.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde