Erdoğan’ın nikah şahidi olduğu isim TÜİK Başkanı olarak atandı

Erdoğan’ın nikah şahidi olduğu isim TÜİK Başkanı olarak atandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın nikah şahitliğini yaptığı Muhammed Cahit Şirin, TÜİK Başkanı olarak atandı. Şirin geçtiğimiz yıl Emine Erdoğan’ın Özel Kalem Müdürü Elif Esen’le evlenmişti.

Erdoğan’ın nikah şahidi olduğu isim TÜİK Başkanı olarak atandı
16px
24px
23.05.2020 09:59
ABONE OLgoogle

Türkiye İstatistik Kurumu’ndan (TÜİK) yapılan açıklamya göre, kurumun Başkan Vekili Yinal Yağan, Sümer Holding’e Genel Müdür olarak atanırken Başkan Yardımcısı Muhammed Cahit Şirin ise TÜİK Başkanlığına vekaleten getirildi.  TÜİK Başkan Yardımcısı Musa Yılmaz, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile görevden alındı

TÜİK’de başkanlık görevi de vekaleten yürütülüyor. Asaleten henüz bir atama yapılmadı. Söz konusu Genel Müdür Yardımcılığı bölümünde en önemli anket ve istatistikler gerçekleştiriliyor.

Başta işsizlik verileri olmak üzere enflasyon ve demografik istatistikler de bu dairede gerçekleştiriliyor. Ayrıca yine bu başkan yardımcılığı uluslararası ilişkiler konusunda da yetkili.

Fakat öte yandan Henüz iki yıldır TÜİK’te görev alan Şirin’in atanması tepkiyle karşılandı.

Öyle ki Şirin Saray’a da yakın bir isim olmasıyla tanınıyor.

NİKAH ŞAHİDİ ERDOĞAN’DI

Şirin, geçtiğimiz yılın haziran ayında AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın Özel Kalem Müdürü Elif Esen’le evlendi. 

MUHAMMED CAHİT ŞİRİN KİMDİR?

1984 yılında İstanbul’da doğan Muhammed Cahit Şirin; ilk, orta ve lise eğitimini Konya’da tamamladı. Şirin, Bilkent Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümünden mezun olduktan sonra Ford, BP, Abbott gibi uluslararası firmalarda uzman ve yöneticilik pozisyonlarında görev yaptı. 2018 yılında Türkiye İstatistik Kurumu'nda göreve başlayan Muhammed Cahit Şirin, en son başkan yardımcılığı görevini yürütüyordu.

Muhammed Cahit Şirin, daha önce Ekonomi Bakanlığı'nda danışman olarak çalışmıştı. Şirin, geçtiğimiz yılın haziran ayında AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın Özel Kalem Müdürü Elif Esen ile evlendi. Çiftin nikâh şahitliğini ise Recep Tayyip Erdoğan ve Emine Erdoğan yaptı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde