Erdoğan'ın imzaladığı genelgeye göre 2020'de devlet, kaynağı ne olursa olsun taşıt alımı yapmayacak

Erdoğan'ın imzaladığı genelgeye göre 2020'de devlet, kaynağı ne olursa olsun taşıt alımı yapmayacak

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın imzaladığı genelgeye göre 2020 yılında devlet, "kaynağı ne olursa olsun zorunlu haller dışında" taşıt alımı yapmayacak.

Erdoğan'ın imzaladığı genelgeye göre 2020'de devlet, kaynağı ne olursa olsun taşıt alımı yapmayacak
16px
24px
14.10.2019 08:10
ABONE OLgoogle

Sözcü yazarı Çiğdem Toker genelge için yaptığı yorumda, "İnanır mısınız? Ama Cumhurbaşkanı Erdoğan imzalı genelge bu sözü veriyor" ifadesini kullandı.

Toker bugünkü, "Hangi saydamlık" başlığıyla yayımlanan yazısının ilgili bölümünde şunları kaydetti:

Şimdi ben gazeteci ya da vatandaş olarak desem ki “Önümüzdeki yıl devlet kaynağı ne olursa olsun zorunlu haller dışında taşıt alımı yapılmayacak.” Bu nasıl tasarruf! AKP'li belediye pes dedirtti: 9 müdür 9 makam aracı

İnanır mısınız?

Ama Cumhurbaşkanı Erdoğan imzalı genelge bu sözü veriyor.

10 Ekim 2019 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan 2020-2022 Dönemi Yatırım Programı Hazırlıkları konulu genelgeye eklenen rehberde ilgili cümleyi aynen paylaşıyorum:  Külliyeye 4 Mercedes- Maybach daha geliyor

“2020 yılında zorunlu haller dışında kaynağı ne olursa olsun taşıt alımı yapılmayacaktır. (…) Taşıt alımı talepleri iletilirken taşıt kiralama alternatifi ile maliyet karşılaştırması yapılacak talebe konu taşıtın kiralanıp kiralanamayacağı, kiralanabiliyorsa gösterge mahiyetinde olmak üzere tahmini kira bedeli hesaplanarak teklifle birlikte iletilecektir.”

Bizden paylaşması. İnanması size kalmış.

Gerçek durumun ne olduğunu da bütçe TBMM'ye sunulunca nasılsa yeniden ele alırız. Bu arada dikkat çekiyor. Eskiden bütçenin Bakanlar Kurulu'nca hazırlandığı zamanlarda bütçe yasa tasarısı için “sunma/sunulma” kavramları kullanılırdı.

Şimdi iletme kelimesi yeterli görülüyor.

Öyle ya. Nasılsa bütçeyi hazırlayan bir hükümet, bakanlar kurulu yok. Cumhurbaşkanı ile sunma sözcüğü yan yana gelemez diye düşünülmüş olmalı.

O yalnızca iletir. Partili Cumhurbaşkanlığı biraz da budur.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde