Erdoğan’ın hediye aracının anahtarını iki defa kaybettiler!

Erdoğan’ın hediye aracının anahtarını iki defa kaybettiler!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hediye edilen Hyundai marka ikinci limuzinin üst üste 2 defa anahtarı kaybedildiği ortaya çıktı.

Erdoğan’ın hediye aracının anahtarını iki defa kaybettiler!
16px
24px
30.01.2020 12:39
ABONE OLgoogle

Başbakanlık koltuğunda oturduğu 2004 yılında Hyundai tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hediye edilen ikinci limuzine ilişkin detaylar da gün yüzüne çıktı. CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, uzun süredir hediye limuzinlerin izini sürüyordu. 

Cumhurbaşkanlığı’ndan hediye 2 ‘Limuzin’ marka araçlardan birisinin kapatılan Başbakanlık tarafından 2015 yılında Milli Emlak Genel Müdürlüğü’ne, birisinin de TBMM’ye devredildiği bilgisini alan Tanal, bu sefer de TBMM ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın kapısını çalmıştı.

Ankara Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ali Vedat Çiftçi imzasıyla Tanal’a verilen cevapta, Başbakanlık’tan gelen 2004 model 06 AN… plakalı Hyundai LZ Limousine marka aracın “ekonomik ömrünü doldurduğu” gerekçesiyle açık ihale usulüyle satıldığı belirtilmişti. 

TBMM BAŞKANVEKİLİ BİLGİÇ: LİMUZİNİN İKİ ANAHTARI KAYBOLDU

Diğer hediye limuzine ilişkin TBMM’den beklenen cevap da geldi. CHP’li vekil Mahmut Tanal’ın soru önergesini yanıtlayan TBMM Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Erdoğan adına Güney Kore’den hediye gelen limuzinin Başbakanlık tarafından 2005 yılında Meclis’e geçici olarak tahsis edildiğini aktardı. Bilgiç, 06 AN 6445 plakalı limuzinin TBMM envanterine kayıt işlemlerinin 9 Kasım 2015’te yapıldığını belirtirken, 2008-2012 yılları arasında aracın 3 adet cam değişimi, 2 adet anahtar kaybı ve 1 adet maddi hasarlı kazaya ait giderlerinin sigorta tarafından karşılandığını ifade etti. 

MAKAM VE YABANCI KONUKLARIN HİZMETİNDE KULLANILDI

Meclis Başkanvekili Bilgiç, daha önce TBMM Başkanlık makam hizmetleri ile TBMM'yi ziyarete gelen yabancı ülke meclis başkanları ve parlamento heyetlerinin ulaşım hizmetlerinde kullanılan aracın, 2018 yılının Kasım ayından itibaren kullanılmadığını, otoparka çekildiğini aktardı. 

DEĞERİ 65 BİN LİRAYMIŞ 

Bilgiç, söz konusu taşıtın 9 Kasım 2015 tarihinde bedelsiz yapılan devrindeki kayıtlı değeri 68 bin 307 TL olduğunu, diğer taraftan taşıtın 2020 yılı kasko değerinin 65 bin TL olduğunu açıkladı. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde