Erdoğan'ın hedefindeki isim Erdem Başçı kimdir ?

Erdoğan'ın hedefindeki isim Erdem Başçı kimdir ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan bazen günde iki kez yaptığı konuşmalarda sürekli aynı ismi, Merkez Bankası (MB) Başkanı Erdem Başçı’yı eleştiriyor. Peki Erdem Başçı kimdir….

Erdoğan'ın hedefindeki isim Erdem Başçı kimdir ?
16px
24px
26.02.2015 13:10
ABONE OLgoogle
Türkiye son zamanlarda inanılmaz bir  olaya sahne oluyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan bazen günde iki kez yaptığı konuşmalarda sürekli aynı ismi, Merkez Bankası (MB) Başkanı Erdem Başçı’yı eleştiriyor.

Erdoğan’ın eleştirileri son zamanlarda ‘Başka yere mi bağlısın’ sözleriyle suçlamaya bile dönüştü. Erdoğan’ın yanısıra yakınındaki isimlerden başta Yiğit Bulut olmak üzere bir çok isim de Başçı’yı eleştiri bombardımanına tutuyor. Başçı’ya net destek veren isim olan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ise adeta istifanın eşiğinde.. Peki Erdem Başçı kimdir….

PARLAK KARİYER

Erdem Başçı 1966 yılında Ankara’da doğdu. TED Ankara Koleji’nden 1983 yılında, ODTÜ Elektrik ve Elektronik Mühendisliği bölümünden 1987 yılında mezun oldu.  Bilkent Üniversitesi’nde İşletme Yüksek Lisans Programı’nı 1989 yılında bitirdi. Bilkent Üniversitesi’nden İktisat dalında (1990) ile ABD’deki Johns Hopkins Üniversitesi’nden İktisat dalında (1993) Yüksek Lisans derecelerini aldıktan sonra, Bilkent Üniversitesi’nden İktisat Doktoru (1995) unvanını aldı. 995 – 2003 yılları arasında Bilkent Üniversitesi İktisat Bölümünde öğretim üyesi olarak çalıştı.

1999 yılında Doçent unvanını aldı. Araştırma yaptığı ve ders verdiği konular; Para İktisadı, Finansal İktisat, Makro İktisat Kuramı ve Matematiksel İktisat oldu. İngiltere’deki York Üniversitesi’nde 1999 yılında misafir öğretim üyesi olarak dersler verdi ve uluslararası kongrelerde çok sayıda tebliğ sundu.

VETO İDDİASI

9 Ekim 2003 tarihinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkan Yardımcılığına atanan Başçı, 10 Ekim 2008 tarihinde aynı göreve yeniden atanmıştır. 2006 tarihinde Cumhurbaşkanlığı tarafından Merkez Bankası Başkanlığına atama kararnamesinin veto edildiği öne sürüldü. 14 Nisan 2011 tarihi itıbariyle Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) başkanlığına atandı.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde