Erdoğan'ın hedefindeki Dinçer geri adım atmadı

Erdoğan'ın hedefindeki Dinçer geri adım atmadı

Son dönemlerde yaptığı açıklamalardan sonra eleştirilerin hedefi haline gelen TÜSİAD Başkanı Haluk Dinçer, gündeme dair açıklamalarda da bulundu.

Erdoğan'ın hedefindeki Dinçer geri adım atmadı
16px
24px
11.01.2015 06:41
ABONE OLgoogle
Son dönemlerde yaptığı açıklamalardan sonra eleştirilerin hedefi haline gelen TÜSİAD Başkanı Haluk Dinçer, gazetelerin ekonomi müdürleriyle biraraya geldi. TÜSİAD’ın 2015 yılı iktisadi tespit ve beklentilerinden bahseden Haluk Dinçer, gündeme dair açıklamalarda da bulundu.

Gazetelere verdiği röportajlarda paralel yapı ile ilgili söylemlerine gelen eleştirileri değerlendiren Dinçer şunları söyledi:

“Tartışmaları anlamlı bulmuyorum. Yapılan eleştirilere saygılıyım ama polemiğe girmek istemiyorum. Ergenekon’a inandım, Balyoz’a inandım. Ama bugün neredeyiz bilmiyorum. Paralel devlet ciddi bir iddiadır ve ortaya çıkarılması gerekmektedir. TÜSİAD olarak her sivil toplum örgütü gibi bunun ortaya çıkmasını isteriz. Paralel devlet çok ciddi bir iddiadır. TÜSİAD’ın paralel devlet iddialarıyla ilgili bir pozisyonu olamaz, çünkü sonuçta bu yargıya intikal etmesi gereken bir konudur. Paralel devlet varsa bunu ortaya çıkarması gereken MİT’tir, emniyettir.”

TÜSİAD’DAN OLUMLU TEPKİLER ALDIM

Cumhurbaşkanı’nın muhatapları olmadığını ve muhataplarının Başbakan olduğunu söyleyen Dinçer, açıklamalarının net olduğunu belirtti. Dinçer, konuyla ilgili olarak, “Muhataplık konusunun gündeme getirilmesi ve bazı eleştiriler yöneltilmesi hiç anlamlı değil. Cumhurbaşkanı devletin başıdır. Cumhurbaşkanı Türkiye Cumhuriyeti’ni temsil eder. Bizim referansımız 62. Hükümet programıdır. Ona bakıyoruz. TÜSİAD’ın kurumsal muhataplık ilişkisi Cumhurbaşkanıyla değildir. Başbakanladır, bakanlarladır, hükümetledir. Cari durumda da hükümet programını referans alırız. Hükümet programı çerçevesinde de eleştirilerimizi, politika önerilerimizi, olan biteni konuşuruz. Hem muhataplık hem de paralel yapıyla ilgili eleştirilerin hiçbirini anlamlı kabul etmiyorum. Biz TÜSİAD olarak, siyasi parti değiliz, muhalefet partisi değiliz. Her söylenene cevap verme durumunda değiliz. Biz sivil toplum örgütüyüz. Bizim cumhurbaşkanıyla ilişkimiz bellidir.” diye konuştu Yaptığı açıklamalara dair TÜSİAD çatısı altında bir eleştirinin sözkonusu olmadığını belirten Haluk Dinçer “Verdiğim röportajlarla ilgili TÜSİAD yönetiminden olumlu tepkiler aldım, olumsuz tepki almadım. Söylediklerim nettir” dedi.

YAPIDA DEĞİŞİKLİK YOK

Başkanlığa tekrar aday olup olmayacağıyla ilgili sorulara açıklama getirmeyen TÜSİAD Başkanı Haluk Dinçer yapının değişeceği iddialarını şöyle yanıtladı: “TÜSİAD’ın kabuk değiştireceği yönünde yazılar yazıldı. TÜSİAD’ın geçmişten gelen geleneği devam etmektedir, bir değişiklik yoktur. Genel kuruldan bir hafta önce adayın, adayların kim olacağı ortaya çıkar.” TÜSİAD’ın başkanlığından ayrılsa bile kurum bünyesinde bulunmaya devam edeceğini özellikle vurgulayan Dinçer, gözlemlediğim kadarıyla bir daha aday olmayacak.

SÖZÜMÜZ DİNLENİR

Kendisine ve TÜSİAD’a yapılan eleştirilerin yoğunluğu ve her açıklamasının irdelenmesine dair soruları yanıtlayan Dinçer, “TÜSİAD, Türkiye’de üretimin, istihdamın yatırımın çok büyük bir bölümünü gerçekleştiren bir yapıdır. TÜSİAD verginin yüzde 85’ini ödeyendir. Bizim ağzımızdan çıkan doğal olarak Türkiye’de dinlenir” açıklamasını yaptı.

HUKUKA GÜVEN YOK

Yapısal reformlarla ilgili olarak konuşan Dinçer, “Uzun vadeli reformlara bakarsak biz TÜSİAD olarak eğitimi en üste koyarız. Eğitimin niteliğinin artırılması en önemli konudur. İkinci olarak kapsamlı bir hukuk reformunu öncelikli görüyoruz. Türkiye’de hukuka güven kalmamıştır” dedi.
Bülent Onur Şahin/Taraf
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde