Erdoğan'ın danışmanları da istifa etti

Erdoğan'ın danışmanları da istifa etti

Erdoğan'ın Başdanışmanları Nabi Avcı, Yalçın Akdoğan ve Özel Kalem Müdür Yardımcısı Çağatay Kılıç, milletvekili aday adaylığı için istifalarını açıkladı.

Erdoğan'ın danışmanları da istifa etti
16px
24px
10.03.2011 22:46
ABONE OLgoogle

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Başdanışmanları Nabi Avcı, Yalçın Akdoğan ve Özel Kalem Müdür Yardımcısı Çağatay Kılıç, milletvekili aday adaylığı için istifalarını açıkladı.

Başbakan Erdoğan'ın 8 yıldır Başdanışmanlığı görevini yürüten Nabi Avcı ile Siyasi Danışmanı Yalçın Akdoğan, milletvekili aday adaylığı için istifa etti. Erdoğan'ın Başbakanlık koltuğuna oturduğu 2003 tarihinden bu yana danışmanlığını yapan ve özellikle medya ilişkilerinden sorumlu olan Avcı, ODTÜ Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü'nü bitirdi.

İletişim profesörü olan Avcı, aynı zamanda yazarlık ve yöneticilik yaptı. Milli Eğitim Bakanlığı'nda ve Başbakanlık'ta danışman olarak çalışan Avcı, Başbakanlık Başdanışmanı ve UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Başkanı olarak görev yapıyordu.

Üniversite eğitimini iletişim bilimleri üzerine yapan Yalçın Akdoğan ise, Siyaset ve Sosyal Bilimler alanında doktora yaptıı.

Başbakan Erdoğan'ın Özel Kalem Müdür Yardımcısı ve aynı zamanda tercümanlığını yapan ve bütün programlarında yanından ayrılmayan Çağatay Kılıç da, milletvekili aday adaylığı için istifa ettiğini açıkladı. Kılıç, 1976 yılında Almanya'nın Ziegen şehrinde doğdu.

Babası bir dönem Erdoğan'ın doktoru olan Kılıç'ın dedesi ise, eski CHP Samsun Milletvekili İlyas Kılıç'tı. Cüneyd Zapsu'nun da eski danışmanı olan Kılıç, İngiltere'deki Hertfordshire Üniversitesi'nden mezun oldu. Avrupa ve AB ülkeleri konusunda uzman olan Kılıç, Sabancı Holding'in Londra Bürosu'nda çalıştı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde