Erdoğan'ın danışmanı ajanlıktan tutuklandı

Erdoğan'ın danışmanı ajanlıktan tutuklandı

AKP'li üst düzey bürokrat Almanya'ya ayak basar basmaz tutuklandı. Ankara alarmda...

Erdoğan'ın danışmanı ajanlıktan tutuklandı
16px
24px
19.12.2014 06:13
ABONE OLgoogle
En üst düzey AKP’lilerden biri sayılan, bürokrat, osmanlı hayranı işadamı Muhammed Taha Gergerlioğlu, Almanya’da tutuklandı.

Bu yaz aylarına kadar Başbakanlığı döneminde Erdoğan’ın danışmanı olan Gergerlioğlu ile birlikte biri Mannheim’da, diğeri de Wuppertal’da olmak üzere 58 yaşındaki Ahmet Duran Y. ve 33 yaşındaki Göksel G. de MİT ajanlığı suçlamasıyla gözaltına alındı.

Frankfurt Havaalanı’nda yakalandığı belirtilen Gergerlioğlu’nun, ardından Karlsruhe’deki Federal Mahkeme’ye (Bundesgerichtshof) çıkarıldığı belirtildi. Üst düzey davalara, devlete karşı işlenen suçlara ve örgütlü suçlara bakan bu mahkeme, olağanüstü bir mahkeme olarak görünüyor. Dün saat 10.00′da üç kişi de mahkemeye çıkarıldı, duruşma 15.30′a kadar sürdü. Sonra üçü de ayrı hücreye kondu.

ANKARA, İKİ AVUKAT TUTTURDU

TMSF Denetim Kurulu üyeliği, Halk Bankası İcra Kurulu üyeliği de yapan Gergerlioğlu’nun tutuklanması Ankara‘yı alarma geçirdi. Dışişleri Bakanlığı, önce Berlin Büyükelçiliği’ni, ardından Karlsruhe Başkonsolosluğu’nu aradı ve hemen iki özel avukat tutuldu.
Ayrıca dışarıya bilgi sızmaması için iki de “AKP’ye yakın yeminli tercüman” tutulduğu öğrenildi.

SÖZCÜ, dün Federal Mahkemeyi arayarak, Gergerlioğlu’nun tutuklanıp kendilerine getirilip getirilmediğini ve suçlamanın ne olduğunu sordu.

MAHKEME: BİLGİ VERMEYİZ

Basın temsilciliği bu isimde birinin olduğunu belirterek, “Kesinlikle ayrıntı vermeyiz. Hiç bir şey söylemeyiz. Şu anda bir bilgi yok. Hiç fazla soru sormayın. Gerekirse de yalanlarız” dedi. Basın temsilciliği, konuyla ilgili basın açıklamasının beklenmesini önerdi.
“Batı medeniyetinin çöküşü” gibi tezleri savunan, “Dünya 5′ten büyüktür” sözünü kendine şiar edinen Gergerlioğlu, 2009 seçimlerinde Bursa Belediye Başkanlığı’na aday olmuş ancak seçilememişti.

ABDÜLHAMİT’E DANIŞMAN

AKP’li üst düzey bir bürokrat, İmam Hatip mezunu bir osmanlıcı olan Gergerlioğlu, özgeçmişini anlatırken, “Dedem, Abdülhamit Han döneminde devletin son 17 yıllık en büyük istişare kaynaklarından Abdurrahman Efendi’dir” diyor. Ayrıca, kendisini Somuncu Baba’nın 17. kuşaktan torunu olduğunu söylüyor.
Ali Gülen/Sözcü
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde