Erdoğan'ın damatı insansız hava aracını tanıttı

Erdoğan'ın damatı insansız hava aracını tanıttı

Cumhurbaşkanı Erdoğan damadı Selçuk Bayraktar'ın İHA'larıyla ilgili bizzat bilgi aldı. Erdoğan Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ali Koç'la da sohbet etti.

Erdoğan'ın damatı insansız hava aracını tanıttı
16px
24px
31.05.2016 15:41
ABONE OLgoogle
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Efes Birleşik Fiili Atışlı Tatbikatının gündüz bölümünü takip etti. Tatbikat sonrası Erdoğan damadı Selçuk Bayraktar'ın İHA'larıyla ilgili bizzat Bayraktar'dan bilgi aldı. Erdoğan Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ali Koç'la da sohbet etti.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından gerçekleştirilen Efes Birleşik Fiili Atışlı Tatbikatının gündüz bölümü ikinci safhası da, yine savaş uçaklarının bombardımanıyla başladı.

Bu safhada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve yanındakiler, jenerik senaryoya göre, çıkarma yapan birliklerin kıyı kesimlerini temsili olarak ele geçirmesinden sonra daha ilerideki bölümlerin kurtarılmasını izlemek üzere ikinci gözlem evine geçti.

Tatbikatta, yaklaşık 1500 metre uzaklıktan cam hedefleri vuran Türkiye, Polonya, Katar, Suudi Arabistan ve Azerbaycan silahlı kuvvetlerine bağlı 5 askeri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabul edip kutladı.



Erdoğan daha sonra Ali Koç ile bir araya geldi

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın konuşmasından sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve yanındakiler, savunma sanayi sergisini gezdi. Sergide Erdoğan’ın damadı Selçuk Bayraktar’ın yöneticisi olduğu Baykar firmasının geliştirdiği insansız hava aracı ‘Bayraktar’ da yer aldı.

Selçuk Bayraktar'ın heyettekilere bizzat bilgi vermesi dikkat çekti.

BAYKAR MANİKA KİMDİR?

Baykar Makina 1984 yılında Makina Yük. Müh. Özdemir Bayraktar tarafından otomotiv sanayine yerlileştirmeye tabi hassas motor, pompa ve dişli kutusu parçalarının imalatı konusunda hizmet etme amacıyla kuruldu. 2000'li yıllara kadar Tofaş, Uzel Traktör, Mercedes Benz Türk A.Ş vb. otomotiv sanayiinin öncü firmalarına yan sanayi olarak faaliyetlerine devam etti. Manuel kontrollü tezgâhlar ile üretim hayatına başlayan Baykar, birçok NC, CNC kontrollü sistemler kullanıyor.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde