Erdoğan'ın arkasından böyle güldüler

Erdoğan'ın arkasından böyle güldüler

Başbakan Erdoğan uçağa bindikten sonra vali Güler ve Kadir Topbaş kahkahayı bastı..

Erdoğan'ın arkasından böyle güldüler
16px
24px
07.12.2009 10:16Güncelleme: 29.02.2024 13:47
ABONE OLgoogle

Erdoğan'ın makam şemsiyesi ters dönünce protokol kahkahayı bastı.

Erdoğan ABD'ye uğurlandı. Başbakan Erdoğan'an kendisini ABD'ye göterecek Ana uçağına binerken yağmur yağmaya başladı. Devlet Konukevinden eşi Emine Erdoğan'la birlikte çıkan Başbakan için korulamalar tarafından özel bir şemsiye açıldı.

Çift katlı şemsiyeyi korumanın elinden alan Erdoğan eşiyle birlikte bu özel şemsiyenin altında yürüyerek uçağa bindi . Başbakan Erdoğan ve eşi Ana uçağına binerken şemsiyeyi alan pilot rüzgarın azizliğine uğradı. Şemsiye ters dönünce, devreye giren hostes şemsiyeyi güçlükle düzeltti. Başbakan bütün bu olanları gülümseyerek izledi.

Erdoğan uçağa bindikten sonra aralarında İstanbul Valisi Muammer Güler ve İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın da aralarında bulunduğu protokol üyeleri kahkahayı bastı. O anlar kameraların gözünden kaçmadı.

MAKAM ŞEMSİYESİN ÖZELLİKLERİ

İlk kez Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün bir yurt gezisinde kullandığı iki katlı şemsiyesi ilgi çekmişti. Celal Birsen imzalı şemsiye, yalnızca Devletin üst düzey yöneticileri için üretiliyor. “Makam şemsiyesi" olarak da adlandırılan şemsiyeler, 160 cm çapı ile normal şemsiyelerden iki kat daha geniş. Altına üç kişinin girebildiği şemsiyeler yağmurda misafire tutmak için kullanılıyor. Şemsiyenin üzerindeki ikinci kat ise, hava tahliyesini sağlayarak, şemsiyenin rüzgâr karşısında savrulup ters dönmesini engellemek için yapılıyor.

kanaldhaber.com.tr

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde