Erdoğan'ın Boğaziçi'ne atadığı rektör AKP'li vekilin kardeşi çıktı

Erdoğan'ın Boğaziçi'ne atadığı rektör AKP'li vekilin kardeşi çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Boğaziçi Üniversitesi rektörlüğüne, Prof. Dr. Mehmed Özkan'ı atadı. Üniversitenin yeni rektörü olan Mehmed Özkan'ın, AKP Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay'ın kardeşi olduğu belirtildi.

Erdoğan'ın Boğaziçi'ne atadığı rektör AKP'li vekilin kardeşi çıktı
16px
24px
13.11.2016 04:39
ABONE OLgoogle

Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Sayın Cumhurbaşkanımız, Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğüne, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 130 uncu ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 13 üncü maddeleri uyarınca, Yükseköğretim Kurulunun önerdiği adaylar arasından Prof. Dr. Mehmed Özkan'ı atamışlardır” denildi.

Boğaziçi Üniversitesi'ndeki rektörlük seçimlerinde mevcut rektör Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu, oyların yüzde 86'sını alarak üniversite tarihinin rekorunu kırmıştı. Son dönemin en yüksek katılmlı rektörlük seçiminde, 403 katılımcıdan 348’inin oyunu alan Barbarosoğlu’ya en yakın isim 40 oy ile Prof. Dr. Vedat Akgiray'dı.

AKP’Lİ VEKİLİN KARDEŞİ ÇIKTI

AKP Eskişehir Milletvekili ve MKYK Üyesi Prof.Emine Nur Günay, Mehmed Özkan ile fotoğrafını Twitter’dan paylaşarak “Prof. Dr. Mehmed Özkan, kardeşim” diye yazmıştı.


AKP’li vekilin kardeşi ile paylaştığı fotoğrafta, arkada Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun fotoğrafları görülüyor.

 ATANMAYAN PROF BARBAROSOĞLU: AKADEMİK HAYATIMI NOKTALIYORUM

Boğaziçi Üniversitesi rektörlük seçiminin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından göreve atanmayan Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu veda mesajı yayınladı.

Üniversiteye veda ettiğini ve akademik hayatını noktaladığını belirten Barbarosoğlu mesajında şu ifadelere yer verdi:

“5 Ağustos 2012 tarihinden itibaren büyük gurur, mutluluk ve heyecanla sürdürdüğüm rektörlük görevimin sonuna gelmiş bulunuyorum. Ülkemizde olduğu kadar uluslararası alanda da birçok başarıya imza atan, özgürlükçü, çoğulcu ve katılımcı bir anlayışla üniversitemizi akademik ve bilimsel alanda daha da yukarılara taşıyan, birlikte görev yaptığım tüm arkadaşlarıma, destek veren tüm öğretim üyelerimize, çalışanlarımıza ve öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum.

Kırk yılı aşkın bir süredir öğrenci, öğretim üyesi ve idareci olarak çeşitli düzeylerde katkıda bulunduğum üniversitemize veda ediyor ve akademik hayatımı noktalıyorum. Boğaziçi Üniversitesi’nin tarihi, gelenekleri, ilkeleri ve üstün kadrosu sayesinde gelecekte de varlığını en başarılı şekilde sürdüreceğine eminim. Göreve yeni atanan Sayın Prof. Dr. Mehmed Özkan’a ve yeni yönetime başarılar dilerim.”

BOĞAZİÇİLİ ÖĞRENCİLERDEN PROTESTO

Boğaziçi Üniversitesi’nden bir grup öğrenci, rektörlüğe Prof. Dr. Mehmed Özkan’ın atanmasını oturma eylemi yaparak protesto etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tarafından bu akşam saatlerinde Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Mehmed Özkan’ı atamasının ardından bir grup Boğaziçili öğrenci rektörlük binasında oturma eylemi düzenledi.

Boğaziçi Üniversitesi, Güney Kampüsünde toplanan yaklaşık 50 öğrenci rektörlük önünde oturma eylemi yaparak “Üniversiteyi Savunuyoruz Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri” pankartı açtı. Öğrenciler, “Kayyum Rektör istemiyoruz”, “Mehmed Özkan Rektörümüz değildir” şeklinde slogan attı.

Eyleme katılan öğrencilerden biri Boğaziçi Üniversitesi’nin özgürlükçü geleneğine sahip çıkacaklarını belirterek “12 Temmuz Rektörlük seçimlerimizde yüzde 86 oyla Gülay Barbarosoğlu hocamız rektör seçildi. Ancak rektörümüz atanmadı. Bunun yerine başka bir rektör atandı. Bu durumu protesto etmek için rektörlük önünde oturma eylemi başlattık. Boğaziçi Üniversitesi bileşenleri olarak öğrencisi ile akademisyeni ile üniversitemizin özgürlükçü geleneğine ve özerkliğine sahip çıkıyoruz” diye konuştu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde