Erdoğan ile Putin Moskova'da SU-57 savaş uçağını inceledi

Erdoğan ile Putin Moskova'da SU-57 savaş uçağını inceledi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmek üzere gittiği Moskova'da 5. nesil Rus savaş uçağı Sukhoi SU-57'yi inceledi.

Erdoğan ile Putin Moskova'da SU-57 savaş uçağını inceledi
16px
24px
27.08.2019 10:05
ABONE OLgoogle

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Jukovski Uluslararası Havaalanına Rusya Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, Türkiye'nin Moskova Büyükelçisi Mehmet Samsar ile diğer ilgililer tarafından karşılandı.

Putin'den Sukhoi SU-57'nin de aralarında bulunduğu uçaklar ve helikopterler hakkında bilgi alan Erdoğan, Moskova'daki Jukovski Uluslararası Havalimanı'nda düzenlenen MAKS 2019 Uluslararası Havacılık ve Uzay Fuarı'nın açılış törenine de katıldı.

ABD'nin ve NATO'nun uyarılarına rağmen Türkiye'ye S-400 hava savunma sistemi satan Rusya, Sukhoi SU-57 savaş uçaklarının da satışı için Ankara'ya teklifte bulunmuştu.

ABD, S-400 hava savunma sisteminin satışı karşılığında Türkiye'ye yaptığı Patriot satışının resmi teklifini de geri çekmişti.

Erdoğan ile Putin, Sukhoi SU-57 savaş uçağını medyanın katılımıyla inceledi.

MAKS-2019 Uluslararası Havacılık ve Uzay Fuarı'nın Açılış Töreni'ne katılan Erdoğan, burada bir konuşma yaptı. Erdoğan konuşmasında özetle şu ifadeleri kullandı:

"MAKS-2019 Uluslararası Havacılık ve Uzay Fuarı'nın açılışına iştirak etmekten memnuniyet duyuyorum. Sayın Putin'e daveti için şükranlarımı sunuyorum. MAKS-2019'u kendi alanının lider fuarlarından biri olarak görüyoruz.  Bizim de bu sene 14'üncüsünü gerçekleştirdiğimiz İDEF fuarımız var. MAKS-2019 tarzı Teknofest festivalimizi de düzenliyoruz. Dünyanın en büyük havalimanlarından İstanbul Havalimanı'nın ilk etabını bu yıl devreye aldık. Tüm aşamalarıyla faaliyete geçtiğinde yılda 200 milyon yolcuyu ağarlayacaktır. Bunun yanında savunma, havacılık ve uzay teknolojilerinde söz sahibi bir ülke haline geliyoruz. Dünyanın en hızlı büyüyen şirketleri arasında ihracat rakamlarını her yıl artırıyoruz. Toplam ihracat 2.5 milyar dolara ulaştı. 

TURİST VE TİCARET HEDEFİ 100 MİLYAR DOLAR

Rusya'dan gelen turist sayısında rekor üstüne rekor kırılıyor. Bu yıl 6 milyon Rus turistin gelmesini bekliyoruz. Aramızdaki ticaret hacmi 25 milyar doları geçti, hedefimiz 100 milyar dolar.

Erdoğan'ın öncesinde söz alan Putin ise şunları söyledi:

"Rusya uçak sanayiinin lider ülkelerinden birisi. Uçak sanayiimizin perspektifi uluslararası işbirliğine bağlı. Tasarımcılarımız ve bilimadamlarımız arasında işbirliğimizin daha yoğun olmasını istiyoruz. İstiyoruz ki fuarımız daha fazla ilgi gören bir alan olsun. Görkemli bir şovun bir araya geldiği önemli bir fuar. Geleneksel olarak pek çok ülkeden katılımcılar var. Çin Halk Cumhuriyeti, havacılık fuarının ana partneridir."

GÖRÜŞME SONRASI BASIN TOPLANTISI



İki lider açılış konuşmalarının ardından fuar alanını gezecek. Ardından Jukovski Uluslararası Havaalanı'nda gerçekleştirilecek baş başa ve heyetlerarası görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenlenecek.

Türkiye-Rusya ikili ilişkilerinin tüm yönleriyle ele alınması beklenen görüşmelerde, Suriye başta olmak üzere, bazı bölgesel ve uluslararası meseleler hakkında da görüş alışverişinde bulunulması öngörülüyor.

Erdoğan'a ziyaretinde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da eşlik ediyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde