Erdoğan ile Davutoğlu telefonda kavga etti iddiası

Erdoğan ile Davutoğlu telefonda kavga etti iddiası

Yeni parti kurma hazırlığındaki eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan ile telefonda tartıştığı iddia edildi.

Erdoğan ile Davutoğlu telefonda kavga etti iddiası
16px
24px
14.06.2019 04:55
ABONE OLgoogle

Yeni parti hazırlığı nedeniyle AKP'ye yakın bazı çevrelerin eleştiri oklarının hedefi olan Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, bayramlaşmak için aradığı Cumhurbaşkanı Erdoğan ile telefonda tartışma yaşadığı iddia edildi. 

TurkTime yazarı Talat Atilla, bugünkü köşesinde Erdoğan'ın Binali Yıldırım'ın kampanyası için destek istediği Ahmet Davutoğlu'ndan ret yanıtı aldığını öne sürdü.

İŞTE TALAT ATİLLA'NIN KÖŞE YAZISI

Yeni parti kurma hazırlıklarına hız veren eski başbakanlardan Ahmet Davutoğlu ile Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz bayramda telefonda kavga ettiler.

Güvenilir kaynaklardan aldığım net bilgilere göre olay şöyle gelişti;

Bayramda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı arayan eski başbakan Ahmet Davutoğlu’nun telefonuna Erdoğan çıkmadı.

Davutoğlu’nun ısrarla aramasından sonra telefona çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kısa bir bayramlaşmanın ardından Davutoğlu’na “Sen neden İstanbul’da değilsin?” sorusunu yöneltti.

Davutoğlu’nun “Binali bey için mi gideceğim?” yanıtına sinirlenen Erdoğan “Sen Binali bey için değil, ak parti için çalışmış olacaksın. Hani aramızda hukuk vardı” karşılığını verdi.

Bunun üzerine Davutoğlu’nun “Beni gazetecilerin saldırılarına karşı korumadınız. Suriye dahil her şey üzerimde kaldı sayın Cumhurbaşkanım?” dedi.

Erdoğan’ın bu yanıt karşısında hiddetlendiği ve “Boş ver şimdi gazetecileri falan. Bunlar bahane. Sen neredesin, biz neredeyiz?” diyerek telefonu sert bir şekilde kapattı.

Bu telefon konuşmasından sonra Davutoğlu ve Erdoğan siyasi anlamda köprüleri tamamen attı.

NOT: Yazıyı kaleme almadan önce eski Başbakan Davutoğlu’nun cebine olayı özetleyen notu gönderdikten sonra, yanıtını bekledim ama her hangi bir değerlendirme yapmadı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde