Erdoğan'ı ziyaret etti, yüz milyonlarca dolar krediyi kaptı

Erdoğan'ı ziyaret etti, yüz milyonlarca dolar krediyi kaptı

Gülen Cemaati’ne yakın Bugün, Yaşam ve Kanaltürk TV gibi muhalif medyaya kayyum atayarak el koyan AKP yandaş medyaya milyonlarca dolar kredi sağlıyor.

Erdoğan'ı ziyaret etti, yüz milyonlarca dolar krediyi kaptı
16px
24px
30.10.2015 06:50
ABONE OLgoogle
Gülen Cemaati’ne yakın Bugün, Yaşam ve Kanaltürk TV gibi muhalif medyaya kayyum atayarak el koyan AKP yandaş medyaya milyonlarca dolar kredi sağlıyor.

Bugün ve Kanaltürk’e savcılık kararı ile kayyum atanmasından sonra televizyon kanalları muhalif yayınlarına son verdi. Kanaltürk çalışanları dün televizyon binasına kimlik kontrolü yapıldıktan sonra alındı. 

Fe­tul­lah­çı te­rör ör­gü­tü­ne fi­nans­man sağ­la­dık­la­rı id­di­asıy­la Bu­gün, Ya­şam ve Ka­nal­türk TV gi­bi mu­ha­lif med­ya­ya kay­yum ata­ya­rak el ko­yan AKP ik­ti­da­rı­nın, yan­daş med­ya­ya mil­yon­lar­ca do­lar kre­di aç­tı­ğı or­ta­ya çık­tı.

MÜCAHİT ÖREN, ERDOĞAN'I ZİYARET ETMİŞTİ

14 Ekim 2015 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Mücahid Ören'i Beştepe Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde kabul etmişti. Oldukça sıcak bir ortamda geçen görüşmede Mücahid Ören, Cumhurbaşkanı'na, Türkiye Gazetesi, TGRT ve İHA'daki son atılımlar ile ilgili bilgiler vermişti. Ören ayrıca grubun özellikle inşaat ve pazarlama şirketlerindeki yeni yatırımlarını anlatmıştı.

Ancak bu görüşme sonra İhlas'a kamu muslukları açılması dikkat çekti.

KAMU BANKASI ZİRAAT'TEN 100 MİLYON DOLAR KREDİ 

Sa­yış­ta­y’­ın 2014 yı­lı ra­po­ru­na gö­re, Halk Bank ve Va­kıf­ban­k’­tan al­dı­ğı kre­di­le­ri ge­ri öde­me­yen ve her yıl za­rar açık­la­yan AK­P’­ye ya­kın İh­las Hol­din­g’­e, Zi­ra­at Ban­ka­sı ta­ra­fın­dan 100 mil­yon do­la­r ve 40 mil­yon TL kre­di tah­sis edil­di.

KA­MU BAN­KA­LA­RI MUS­LU­ĞU AÇ­TI

Sa­yış­ta­y’­ın 2014 yı­lı Zi­ra­at Ban­ka­sı ra­po­ru­na gö­re, da­ha ön­ce HalkBan­k ve Va­kıf­ban­k’­tan 750 mil­yon do­lar tu­ta­rın­da uzun va­de­li kre­di kul­la­nan an­cak Ekim 2012’den son­ra öde­me­le­ri er­te­le­ten İh­las Hol­din­g’­e, bu kez de Zi­ra­at Ban­ka­sı el uzat­tı.

Ban­ka, 2012-13 yıl­la­rın­da top­lam 648 mil­yon TL za­rar açık­la­yan İh­las Hol­din­g’­e 26 Ha­zi­ran 2014’te 40 mil­yon TL, 17 Ey­lül 2014’te de 100 mil­yon do­lar kre­di li­mi­ti tah­sis et­ti. Halk­bank ve Va­kıf­ban­k’­a olan borç­la­rı­nı öte­le­yen Hol­din­g’­in Zi­ra­at Ban­ka­sı’n­dan kul­la­na­ca­ğı kre­di­yi na­sıl öde­ye­ce­ği de tar­tış­ma ko­nu­su ol­du.

Ban­ka kre­di­ler için mü­te­sel­sil ke­fa­let ile Halk­bank ve Va­kıf­ban­k’­a bu­lu­nan öden­me­miş kre­di borç­la­rı mu­va­fa­kat­na­me (izin bel­ge­si) is­te­di. An­cak Ge­nel Mü­dür­lük Halk­bank ve Va­kıf­ban­k’­tan mu­va­fa­kat­na­me alın­ma­sı şar­tı­nı kal­dır­dı. İh­las Hol­ding, bu kre­di­yi is­te­di­ği za­man çe­ke­bi­le­cek.

Asuman Aranca/Sözcü
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde