Cumhurbaşkanı Erdoğan, TÜSİAD'da kime çıkıştı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TÜSİAD'da kime çıkıştı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan isim vermeden TÜSiAD Başkanı Haluk Dinçer'in eşi Suzan Sabancı Dinçer'in "itibar kaybediyoruz" açıklamasına çok sert çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TÜSİAD'da kime çıkıştı?
16px
24px
18.09.2014 12:21
ABONE OLgoogle
Cumhurbaşkanı Erdoğan isim vermeden TÜSiAD Başkanı Haluk Dinçer'in eşi Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer'in "itibar kaybediyoruz" açıklamasına çok sert çıktı

Erdoğan geçtiğimiz günlerde Suzan Sabancı Dinçer'in, "Türkiye'nin itibarı zedelendi" şeklinde yer alan açıklamalarına tepki gösterdi... 

Suzan Sabancı: 1.5 yılda yaşananlar ülke itibarını zedeledi

Erdoğan'ın işte o konuşması:

BİR BANKAMIZIN YÖNETİM KURULU BAŞKANI

Bir bankamızın yönetim kurulu başkanı bir ifade kullanıyor: Neymiş, elde edilen başarılara gölge düşmüş. Türkiye'nin itibarı zedelenmiş, hukuk sistemi sorgulanmaya başlamış. Bu bankayı inceleme yaptırdım. Mevduatları 8 kat aktifleri 6 kat büyümüş. Kusura bakmyın, yan gelip yatan bir cumhurbaşkanı yok. Nerede yanlış var bunu incelettirmek zorundayız. Bu ülke hepimizin. Kastedilen nedir?

Bakın Gezi Olayları ve 17-25 Aralık darbe girişimi... Bu çirkin olaylar karşısında dimdik durduğumuz için son 10 yıldır karlarına kar katanlar eleştiriyor.  Ağaç, dediler, çevre deiler  günlerce sokakları işgal ettiler. Biz 700 milyon ağaç diktik. Fidan olarak 2 milyar 300 milyon.

Gezi ifadelerinde "Telefonla konuşurken alkollüydüm" diyor. Arkadaşlar Gezi olaylarının benzerleri Ukrayna'da, Mısır'da Suriye'de yaşandı görüntü ortada. Mısır'da seçilmiş cumhurbaşkanını yanındaki Milli Savunma Bakanı olan zat darbeyle indirdi. Halkın iradesine saygı diyeceksiniz, milli iradeyi getiren bir başkana saygı duymayacaksınız. Bir günde 5 bini aşkın insanı öldürdüler. Ukrayna'da ülke bölünmenin eşiğine geldi. Bunu masum halk hareketi gibi başlayan eylemlerle buraya getirdiler. Suriye'de 6 milyona yakın göç var 1.2 milyonu bizim ülkemizde.

İnanın Gezi olayları karşısında biz dik durmasaydık çok farklı Türkiye'de yaşıyor olacaktık. Aynı şekilde 17-25 Aralık darbe girişimi.  Bazılarının paralel yapıyı açık açık desteklediğini görüyoruz. 17-25 Aralık darbe girişimi aynı zamanda eski Türkiye'yi diriltme girişimidir. İstedikleri zaman 24 saat içerisinde hükümeti götürürüz, yenisini getiririz mantığı. Faiz lobileri adeta ellerini ovuştururdu. Bütün dert bu.

Emniyette dönemin başbakanı diye tutanaklar tutuluyor. Bu tutanakları tutanları ihanet çetelerini kol kanat germeye çalışanlar oldu. Sonra çıkıp uluslararası itibarı zedelendi diyorlar. ABD medyasında 3 haber çıktı diye bu ülkede itibar zedelenmez.

Suzan Sabancı Dinçer  ne demişti. OKumak için tıklayın



Cumhurbaşkanı Erdoğan salona girişti Suzan Sabancı Dinçer ile böyle el sıkışmıştı. Dinçer toplantı sonrası Erdoğan'ın çıkışına bir yorum yapmadı.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde