Erdoğan duymasın! Rixos, Mısır'da 3 yeni otel açacak

Erdoğan duymasın! Rixos, Mısır'da 3 yeni otel açacak

Fettah Tamince’nin turizm şirketi Rixos, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Firavun'a benzettiği Sisi'nin ülkesi Mısır'da 3 yeni otel açmak için çalışma başlattı.

Erdoğan duymasın! Rixos, Mısır'da 3 yeni otel açacak
16px
24px
22.04.2019 06:52
ABONE OLgoogle

Son olarak devletten 850 Milyon TL'ye AKM'nin yenilenmesi ihalesini alan Fettah Tamince’nin turizm şirketi Rixos, yurtdışı pazarında büyümesine devam ediyor. Rixos, 3 oteli bulunan Mısır’da yüzde 100 büyüme kararı aldı ve bu sayıyı 6’ya çıkarmak için çalışma başlattı.

Dünya'dan Kerim Ülker'in haberine göre Körfez medyasında çıkan bilgilere göre Rixos, Mısır’ın turizm üssü Hurghada’da açacağı 3 oteli bu yıl içinde hizmete sokmayı hedefliyor.

Rixos Mısır CEO’su ve Yönetim Kurulu Üyesi Erkan Yıldırım’ın verdiği bilgilere göre 3 otel, Hurghada Bölgesi’nde yer alan Makadi Körfezi, Magwwish ve Sahl Hasheesh yerleşimlerinde olacak. 

Kahire, 2023’e kadar açılacak

Her şey dahil sistemiyle faaliyet gösterecek olan bu 3 tesisin açılmasıyla Hurghada’da toplam oda sayısı ise 2 bine yükselecek. Hurghada’nın yanı sıra Rixos’un başkent Kahire ve Marsa Alam kentlerinde de otel açması hedefleniyor.

Bu iki otelin ise 2023’e kadar açılması gündemde. Böylece ülkedeki Rixos otellerinin sayısı 8’e yatak kapasitesi ise 10 bine ulaşacak. Şu anda Rixos’un turizm merkezi Sharm Al-Sheikh’te 3 oteli var.

Bu oteller ise Rixos Sharm El Sheikh, Rixos Premium Seagate ve Rixos Alamein adıyla faaliyet gösteriyor.

Erdoğan: Sisi ile masaya oturmam 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde yaptığı aaçıklamada, Mısır'ın darbeci lideri Abdulfettah Sisi ile kendisini barıştırmak isteyen liderlerin olduğunu belirterek, şunları söylemişti:

Ha bizi tahrik etmeye çalışıyorsan, biz tahrik olmayacağız. Biz bu oyunla tahrik olmayacak kadar evrensel bir dinin mensuplarıyız. Bu oyuna gelmeyiz. Aynı şekilde Mısır'da darbe mahkemelerinin kararlarıyla idam edilen gençlerin acısını yüreklerinde hissetmediler. Daha geçenlerde 9 genci idam ettiler. Ey Batı! Avrupa Birliği, hani AB ülkelerinde idam yasaktı. Siz Sisi'nin davetiyle nasıl oluyor da icabet ediyorsunuz. O da bir katliamın düzenleyicisi. Samimi olsaydınız, gerçek demokrat olsaydınız böyle bir idam mekanizmasını çalıştıran davetine icab etmezdiniz. Beni Sisi'yle barıştırmak isteyen çok var. Asla kabul etmiyorum, etmem de. Halkın yüzde 52 oyu almış olan Mursi'yi ve arkadaşlarını mahkum eden bir antidemokratla karşı karşıya gelmem, onunla aynı masaya oturmam.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde