Erdoğan'dan ticari ateşelere: Yeniden yüzde 5'in üzerine çıkarmakta kararlıyız

Erdoğan'dan ticari ateşelere: Yeniden yüzde 5'in üzerine çıkarmakta kararlıyız

Erdoğan, "Ülkemizi dış ticaret fazlası veren, bir başka ifadeyle cari fazla veren bir ekonomiye dönüştürmeyi hedefliyoruz. Bunu yaparız" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'dan ticari ateşelere: Yeniden yüzde 5'in üzerine çıkarmakta kararlıyız
16px
24px
30.04.2019 15:55
ABONE OLgoogle

"2017 yılında yüzde 5.6 olan cari açığımızın milli gelire oranını 2021'e geldiğimizde yüzde 2.6'ya kadar düşürmeyi planlıyoruz" diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ülkemizi dış ticaret fazlası veren, bir başka ifadeyle cari fazla veren bir ekonomiye dönüştürmeyi hedefliyoruz. Bunu yaparız" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Bu ayın başından şu ana kadar yaklaşık 160 teröristi etkisiz hale getirdik. 'İnlerine gireceğiz' dedik ve şu anda giriyoruz. Onlar kaçacak biz kovalayacağız. Milletimin huzurunu kaçıranların huzurunu kaçırmakla kalmaz onları açtıkları çukurlara gömeriz ve gömeceğiz.

Seçim atmosferine rağmen bu dönemde tarihimizin en yüksek ilk çeyrek ihracatına imza attık. 2019 yılında 182 milyar dolar, 2023'te ise 500 milyar dolarlık bir ihracat rakamı hedefliyoruz.

2019 yılında 50 milyon turist rakamına ulaşacağımıza inanıyorum. Bizim bir özelliğimiz var, dört mevsim turizme açık bir ülke haline geldik; daha önce bu yoktu, şimdi var.

Türkiye olarak son 17 yılda tarihi nitelikli reformlara, rekorlara imza attık. Bu süreçte Türk ekonomisinde ciddi bir paradigma değişikliğine gittik. Daha önce münasebetlerimizin sınırlı kaldığı bölgelere önem verdik. Afrika ve Latin Amerika açılımları sayesinde hem yerleşik kalıpları kırdık hem de toplumumuzdaki ön yargıları değiştirdik. ?Türkiye'nin yeni vizyonunun ete kemiğe büründüğü alan dış ticarettir.

Türkiye olarak 2023 hedeflerimize ulaşmamız için önümüzde 4 yıllık kesintisiz icraat dönemi var. Ülkemizi dış ticaret fazlası veren, bir başka ifadeyle cari fazla veren bir ekonomiye dönüştürmeyi hedefliyoruz. Bunu yaparız.

2017 yılında yüzde 5.6 olan cari açığımızın milli gelire oranını 2021'e geldiğimizde yüzde 2.6'ya kadar düşürmeyi planlıyoruz.

Büyümemizi 2021 yılına geldiğimizde yeniden yüzde 5'in üzerine çıkarmakta kararlıyız.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde