Erdoğan'dan sürpriz ziyaret

Erdoğan'dan sürpriz ziyaret

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeni yılda ilk gezisini nereye yapacak?

Erdoğan'dan sürpriz ziyaret
16px
24px
17.12.2014 08:20
ABONE OLgoogle
Irak yönetimi ile yaşanan sorunların diyalog yoluyla aşılmasının ardından başta petrol olmak üzere birçok alanda yeni anlaşmalar için görüşmeler yapılıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise yeni yılda ilk gezisini Bağdat ve Erbil'e yapmayı planlıyor. Yüklü program kapsamında önce Bağdat ardından Erbil'i ziyaret edecek olan Erdoğan'ın önemli mesajlar vermesi bekleniyor.
 
Erbil merkezli Rudaw internet sitesi, Erdoğan'ın, yeni yılda Kürdistan Bölgesi ile Bağdat'ı ziyaret edeceğini duyurdu. Erdoğan'ın 2015’in ilk gezilerinden birini Bağdat ve Erbil’e gerçekleştireceği ve yüklü bir program dahilinde görüşmeler yapacağı ifade edildi.
 
Türkiye'nin Erbil Başkonsolosu Mehmet Akif İnam, ziyaretin iki ülke ilişkilerini güçlendireceğini belirterek, "Planlanmış, tarihe bağlanmış bir ziyaret bulunmuyor ancak her iki ülke cumhurbaşkanlarının bu yönde arzu beyanı yaptıklarını hatırlıyorum. İki ülke arasında üst düzey ziyaretlerin olması doğaldır. İlişkilerimizi güçlendirir. Bu ziyaret sizin sorduğunuz gibi ocak ayında da olabilir, başka tarihte de olabilir" dedi.
 
Erbil’de afad yetkilileriyle basın toplantısı düzenleyen İnam, Türkiye’nin Irak’a ve bölgeye yaptığı insani yardımlarla ilgili bilgi verdi. İnam, "Eylül'de yaşanan sıkıntılardan sonra Kobani’den yaklaşık 200 bin kardeşimizi Türkiye’ye aldık. Bu konuda esnek davrandık" diye konuştu. İnam, ilki 2009'da Bağdat’ta yapılan Türkiye ve Irak arasında yüksek düzeyli stratejik işbirliği konseyi toplantısının ikincisinin, 25 Aralık’ta Türkiye’de yapılacağını kaydetti.
 
Erdoğan, 29 Mart 2011’de Uluslararası Havalimanı’nın açılışına, Başbakan Ahmet Davutoğlu ise 26 Kasım’da Erbil'i ziyaret etmişti.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde