Erdoğan'dan şehit ailelerine büyük müjde

Erdoğan'dan şehit ailelerine büyük müjde

Erdoğan partisinin grup toplantısında konuşuyor. Erdoğan konuşmasında ''Sivil şehit yasası' olarak bilinen düzenlemenin ayrıntılarını açıkladı

Erdoğan'dan şehit ailelerine büyük müjde
16px
24px
21.03.2012 13:28
ABONE OLgoogle

Dün yapılması gereken ancak Afganistan'da düşen helikopter kazasında şehit olan askerlerin cenaze töreni nedeniyle bugüne ertelenen grup toplantısında Başbakan, gündeme dair önemli açıklamalar yaptı.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Dünkü kanunsuz gösteriler sonucu güvenlik güçlerine ateş açılması sonucu, Yüksekova’da 3 Cizre’de iki polisimiz yaralandı. Ne yazık ki Ahmet Toprak isimli polis kardeşimiz şehit oldu.

Efendim neden işte Pazar günü talep edilen bu törenlere müsaade edilmedi, neden işte bu üç gün dört gün olsun müsaadesi verilmedi. Hatta hatta kenar köşelerine kadar yansıtan beyefendilere de sesleniyorum. Sizlerin alamadığınız haberleri niçin bizim alabileceğimizi düşünmüyorsunuz? Bizi ister istemez daha temkinli hareket etmeye sevk etmektedir.

"KULAĞINIZ VAR SAĞIR MISINIZ"

İşte terörist liderlerinden bir tanesinin "kan gölüne çevireceğiz" diye yaptığı açıklamayı duymuyor musunuz? Kulağınız var sağır mısınız? Şurada Pazar günü yapılanları görmediniz mi? Huzurlu bir ülkeyi, huzursuz bir ülke haline çevirme gayreti içinde olanlarla beraber ne zamana kadar hareket edeceksiniz? Beyefendiler tabiî ki köşelerinizde rahatsınız. Çünkü size dağdan davet geliyor, adadan davet geliyor. Bundan dolayı mı bu yazıları yazıyorsunuz?

Münasebetleriniz gayet güzel maşallah. Kaynağınız burası demek ki. Kusura bakmasınlar bizler bir devlet olarak bir hükümet olarak halkımızın hukuku huzuru refahı için atılması gereken adımlar neyse bunları atmaya devam edeceğiz.

Bir tarafta polisimiz askerimiz şehit edilirken beyefendilerin hiç sesi çıkmayacak ama bölücü terör örgütünde bir sıkıntı olduğu zaman her tarafı ayağa kaldıracaklar.

16 Mart sabahı Afganistan’dan acı haberi alır almaz Genelkurmay Başkanımızı arayıp ayrıntıları kendisinden öğrendim. 17 Mart’ta Köln’deki Gençlik ve Spor Çalıştay’ı için Almanya’ya yapacağımız ziyareti de iptal ettim.

Afganistan’daki acı hadiselerin, Çanakkale Deniz Zaferi’nin hemen öncesinde vuku bulması manidardı. Bu vesileyle Çanakkale şehitlerimizi, tüm şehit ve gazilerimizi rahmetle yad ediyorum.

“CENAZELERİN PROTESTOYA DÖNÜŞTÜRÜLMESİ SON DERECE ÇİRKİN”

Şehitlerimiz bizim milletçe ittifak ettiğimiz, kendilerini her türlü ideolojinin üzerinde gördüğümüz mukaddes değerlerimizdir. Başında milliyetçi kelimesi yazan bir partinin şehit cenazelerini siyasi gösteriye çevirdiğini defalarca gündüme getirdik. Afganistan'dan daha şehitlerimiz gelmeden 12 şehidimiz üzerinden rant çevirmeye girişmek bu açıklamaları yapanları küçültmüştür. Bizim sınırlarımız dışında görev yapan bu askerler görev yaptıkları yerlerde büyük bir milleti şanla ve şerefle temsil etmektedirler. Afganistan'da ne işimiz var diyenlerin, ufukları Sivas'ın ötesine geçemiyor. Ufku olan vizyonu olan herkes bizim yurt dışındaki askeri varlığımızdan gurur duyar.

ŞEHİTLİK KAPSAMI GENİŞLİYOR

Şehitlik Yasası'ndaki 20 maddeyi değiştiriyoruz. Şehitlik, gazilik, malullük kapsamını genişletiyoruz. Şehit yakınları ve gazilere yapılacak gayrimenkul hibelerine muafiyet getiriyor, vergi matrahından düşürülmesini sağlıyoruz. Toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanma şartını yeniden düzenliyoruz, sosyal güvence şartı aranmayacak. Şehit ve gazilerin tüm çocukları bu haktan yararlanacak. Terörle Mücadele Kanunu kapsamındaki geçici köy korucuları da faizsiz konut kredisi imkanından yararlanacak. Malul olan gazilere sağlanan bakım desteğini köy korucuları ve sivil vatandaşları da kapsayacak şekilde genişletiyoruz. Bakım desteğini iki asgari ücret tutarına çıkarıyoruz. Terörle mücadele sırasında yaralanan sivillerin her türlü sağlık ve tedavi hizmetleri katılım payı alınmaksınız yapılacak. Tedavisi devam eden personele bir yıl süreyle ödenen tazminatı 12 aydan 24 aya kadar çıkarıyoruz.

BİNGÖLLÜ HATİCE ARTIK KANUNEN DE ŞEHİT

Polis okulları ve askeri okullarda okumaya kazanıp geçici kaydı yapılan veya yaşları 18'in altında olan öğrencileri bu kapsama alıyoruz. Terör eylemlerinde hayatını kaybeden sivilleri şehit kategorisine alıyoruz. Bingöl'de şehit edilen Hatice artık kanunen de şehit sayılacak.

Şehit yakınlarının biri eşi ya da çocuğu diğeri ailesi olmak üzere istihdam hakkını ikiye çıkarıyoruz. Artık anne babalara maaş bağlanması için malullük ve muhtaçlık şartı aranmayacak.

GERÇEK NEVRUZ'DA SİLAH YOK

"Sizlere gerçek Nevruz'u açıklıyorum" diyen Erdoğan şunları kaydetti: "Gerçek Nevruz'da silah yok. Terör örgütü ve onun uzantısı olan siyasi parti Nevruz'u coşkusundan koparmak için çirkin provokasyonlara başvurdu. Bu oyunu bozacak tek parti AK Parti'dir. Pazar günü başlayan olaylarda birçok şehirde esnafa, kamu araçlarına ciddi zararlar verildi. Nevruz böyle mi kutlanır? Bahar böyle mi karşılanır? Emniyet güçlerinin sağduyulu tavırlarına rağmen yaralananlar oldu. Nevruz'u taşla, sopayla, molotofkokteyliyle toplamak Nevruz'un ruhuna tamamen aykırıdır. Bayram gününü matem gününe çevirmek büyük bir sorumsuzluktur.

BDP KANDAN, ÇATIŞMADAN YANA

BDP bir kez daha en iyi yaptığı şeyi yaptı. Kitleleri tahrik ederek şehirleri savaş alanına çevirmenin provasını yaptı. Kandil'den aldığı talimatla Nevruz'u bir gövde gösterisine çevirmek istemiştir. Terör örgütü bahar bayramını zehirledi. BDP terör örgütünün kirli oyununa artık alet olmuş demeyeceğim, uzantı olarak görevini yerine getiriyor. BDP barıştan, huzurdan yana değil, çatışmadan, kandan yana olduğunu açık ve net şekilde ortaya koydu. Biz BDP'nin de, onu yönlendiren Kandil'in de kan akması için büyük gayret gösterdiğini görüyoruz.

CUDİ DAĞI'NDA ŞU ANDA ÇATIŞMA VAR

Cudi Dağı'nda şu anda çatışma var. Durmak yok, sonuna kadar böyle devam edecek. Bunu böyle bilsinler. BDP terör örgütünün vesayetinden kurtulamadığını bir kez daha gösterdi. Meclis'te Kandil türü bir taktik uygulamanın içine giriyorlar. Buradan Kürt kökenli kardeşlerime sesleniyorum: BDP kendi ayakları üzerinde duramayan bir partidir. BDP sizin haklarınızı, hukukunuzu koruma rüştüne erememiş bir partidir. Sizin sorunlarınızın çözüm adresi AK Parti'dir. "

7 MİLYON ÖĞRENCİYE HER GÜN SÜT

7 milyon öğrenciyi ilgilendiren düzenleme hakkında konuşan Erdoğan, "Ana sınıfı ile beşinci sınıf arasında eğtiim gören öğrencilerin beslenmelerine katkı için yeni uygulamayı hayata geçiriyoruz. Bu yıl başlamak üzere öğrencilere her gün süt dağıtımına başlıyoruz. Ana sınıfından beşinci sınıfa kadar bugün itibariyle 7 milyon 63 bin yavrumuza haftada beş gün süt dağıtacağız" dedi.

ANLADIKLARI DİLLE KONUŞUP YASAYI ÇIKARACAĞIZ

Erdoğan, 4+4+4 düzenlemesiyle ilgili olarak "Bizi salona sokmadılar diyecek kadar doğru konuşmayan anlayışın temsilcileri. Son pazar gününde de AK Parti grubunda da komisyon üyesi olmayan arkadaşlar salona girdi. Çünkü ondan önce yaptıkları bu, anladıkları dil o. Arkadaşlarımız geldi ama yaptıklarını gördünüz. Partinin sorumlu bir insanı konumunda olanın bir bant tankını fırlatacak kadar edepten uzak. Bu nasıl bir milli iradeyi temsil adına orada bulunmaktır. Buna yönelik medya ne yaptı, ne yazdı? Nerede hak, nerede hukuk. Demokrasi adına neredesiniz? Anladıkları dil neyse, o dille konuşacak bu yasayı Meclis'ten çıkaracağız" dedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde