Erdoğan'dan o banka genel müdürüne sert tepki

Erdoğan'dan o banka genel müdürüne sert tepki

Başbakan Erdoğan Atatürk havalimanında kendisini karşılamaya gelen onbinlerce kişiye hitap ederken bir açıkalamaya çok sert tepki gösterdi

Erdoğan'dan o banka genel müdürüne sert tepki
16px
24px
07.06.2013 08:18
ABONE OLgoogle

Kuzey Afrika gezisini tamamlayarak yurda dönen Başbakan Erdoğan, Atatürk Havalimanında kendisini karşılamaya gelen 10 binlerce kişiye hitap etti.

Resmi ziyaret için 3 Haziran'da çıktığı Fas, Cezayir ve Tunus gezisinden gece dönen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya aracılığıyla organize olarak Atatürk Havalimanında buluşan 10 binlerce kişi tarafından karşılandı.

Havalanında kalabalığı selamlayan Başbakan Erdoğan, otobüs üzerine çıkarak kalabalığa hitap etti. Başbakan Erdoğan, sözlerine "Sevgili İstanbullular, çok değerli yol arkadaşlarım, ekranları başında bizleri izleyen tüm vatandaşlarım, hepinizi hasretle ve muhabbetle selamlıyorum" diyerek başladı.

Faiz lobisine rağmen buralara geldik

Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Biz hiçbir zaman gönüller yıkmanın, gönüller kırmanın tarafında değil, gönüller yapmanın tarafında olduk. Ama dik durduk, dikleşmedik. Bizim kavga ile çatışma ile işimiz olmaz, bizim vandallıkla, vurup kırmayla, yakıp yıkmakla, kırıp dökmekle işimiz olmaz. Kardeşlerim, biz yapmayı biliriz ve bugüne kadar da yaparak, üreterek, inşa ederek, Türkiye’yi büyüterek bugünlere geldik. Şimdi altını çiziyorum; faiz lobisine rağmen buralara geldik. Bu faiz lobisi şu anda borsada spekülasyonlara girmek suretiyle bizi tehdit edeceğini zannediyor. Şunu bir defa çok iyi bilmeleri lazım; bu milletin alın terini onlara yedirtmeyeceğiz. Bir bankanın genel müdürü çıkıp da bu vandalizmi organize edenlerin yanında olduğunu söylüyorsa bunlar karşısında bizi bulacaklardır."

"ÇAPULCUYUM" DİYEN ERGÜN ÖZEN'E SERT TEPKİ 

'Bir bankanın genel müdürü çıkıp da bu vandalizmi organize edenlerin yanında olduğunu söylüyorsa onlar karşısında bizi bulacaklardır' ifadelerini kullanan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: 'Biz bugünlere Türkiye ekonomisini büyüterek geldik. Bizim karşımıza geldiklerinde, 'Sizin zamanınızda beş kat daha zengin olduk' diyenler, şimdi bizimle uğraşmaya başladılar. Biz buralara insanımızı yücelterek geldik. Artık dünya Türkiye'yi Türk insanını konuşuyor. Böyle bir dönemde nereden çıktı bu işler. Biz bugünlere ya sabır diyerek, sabreden amacına ulaşır diyerek geldik.'

Başbakan Erdoğan'ın konuşması, coşkulu kalabalığın 'İstanbul burada, çapulcular nerede, dik dur eğilme, Türkiye seninle, polise uzanan eller kırılsın' şeklindeki tezahüratlarıyla sık sık kesildi.

Not: Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen, geçtiğimiz günlerde bankanın önüne, protestocuların yanına inerek, Gezi direnişinin karşı olmadıklarını söylemişti. Başbakan'ın eylemcilerle ilgili sözleri hatırlatılan Genel Müdür Özen, "Ben Gezi eyleminin yanındayım. Ben de çapulcuyum" diyerek destek vemişti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde