Erdoğan'dan flaş açıklamalar...Ekonomide neler yapılacak

Erdoğan'dan flaş açıklamalar...Ekonomide neler yapılacak

AK Parti Seçim Beyannamesi ve Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Cumhurbaşkanlığı seçimini yüzde 50'nin çok üzerinde bir oyla kazanmayı hedefliyoruz. İnşallah her iki seçimden yüzümüzün akıyla çıkacağız. Enflasyonla mücadele konusunda yeni ve çok ciddi önlemleri

Erdoğan'dan flaş açıklamalar...Ekonomide neler yapılacak
16px
24px
24.05.2018 12:05
ABONE OLgoogle

360 sayfadan oluşan seçim beyannamesinde 16 başlık bulunurken, beyanname, "Güçlü Hükümet, Güçlü Meclis" vurgusunu taşıyor.

Başbakan Yıldırım'ın ardından konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kardeşlerim sizler 24 Haziran'daki seçimler AK Parti'nin adayları olarak bu kutlu yola çıktınız. Ülkemize hizmet için çıktığımız bu yolculuğu inşallah menziline ulaştıracağız. AK Parti her seçimden birinci çıkmış bir partidir, ama bu yeterli değildir. Meclis'te yeterli çoğunluğa ulaşmak için de mücadele ediyoruz" dedi.

24 Haziran cumhurbaşkanlığı seçiminde hedeflerinin yüzde 50'in çok üzerinde bir oy almak olduğunu söyleyen Erdoğan, "2007'de oyumuzu yüzde 47'ye çıkardık, tek başımıza iktidar olduk. 7 Haziran'da ilk kez çoğunluğu sağlayamadığımız bir seçim oldu. 1 Kasım'da seçimleri yeniledik ve yüzde 49,5 ile iktidara geldik. Ayrıca 10 Ağustos 2014 cumhurbaşkanlığı seçiminde yüzde 52 oy oranına ulaştık. Yaşanan tüm saldırıların üstesinden milli iradeye bağlılığımız ile üstesinden geldik. Bizler vakit Türkiye vakti diyerek yola çıkıyoruz. 24 Haziran'da cumhurbaşkanlığı seçimini yüzde 50'nin çok üzerinde bir oyla kazanmayı hedefliyoruz. Meclis'te güçlü bir grup kurmamız gerekiyor. Milletimizle gönül bağımızı güçlü tutmamız gerekiyor. Her iki seçimden de inşallah yüzümüzün akı ile çıkacağız" diye konuştu.

Erdoğan, 6 Mayıs'ta seçim manifestomuzu açıkladık, bugün 'Güçlü Meclis, Güçlü Hükümet, Güçlü Türkiye' başlığı ile hazırladığımız beyannamemizi 'Yaparsa Yine AK Parti yapar' diyerek milletimize sunuyoruz. Gelecek vizyonunu özetle paylaşmak istiyorum" dedi ve şunları söyledi:

'DİJİTAL TÜRKİYE'NİN ZAMANININ GELDİĞİNE İNANIYORUZ'

Tüm dünyada baş döndürücü bir dönüşüm yaşanıyor. Teknolojik dönüşüm yaşanırken, kültürel alanda bir değişim görülüyor. Değişim sürecinde geri kalanlar eskisinden daha fazla bedeller ödüyor. Biz dünyada oluşan şekilleri analiz ederek bir yol haritası ortaya koyuyoruz. Dijitalleşmeye özel bir önem veriyor, dijital Türkiye'nin zamanının geldiğine inanıyoruz. 2023 vizyonumuzu ortaya koymuştuk, yeni yönetim sistemi ile bunu daha da güçlendirerek, küresel dünyada daha söz sahibi olduğumuz bir hale çevireceğiz.

?'KADINLARIN İŞ GÜCÜNE KATILIMINI YÜZDE 40'IN ÜZERİNE ÇIKARACAĞIZ'

Korumacılık eğiliminin küresel düzeyde yükseldiği bir ortamda geçici rüzgara kapılmayıp dışarı açık, serbest piyasayı baz alıp güçlenmeye devam edeceğiz. Ülkemizi küresel düzeyde bilgi üreten, bilgi katma değer üreten bir güç haline dönüştüreceğiz. Bunun içinde bilgiye dayalı eğitim büyümemizin gücü olacaktır. En büyük gücümüz dinamik nüfus ve genç nüfusumuzdur. Birlikte yürüyeceğimiz gençlerimizle yeni başarı hikayeleri yazacağız. Kadınlarımızın aktif katılım sürecinbi desteklemeye devam edeceğiz. Kadın girişimciliğini güçlendirirken, kadınların iş gücüne katılımını yüzde 40'ın üzerine çıkaracağız.

?'GELİRİNİ ADİL PAYLAŞAN BİR ÜLKE HALİNE GELECEĞİZ'

Alt orta gelir grubunda olan ülkemizi üst orta gelir grubuna yükselttik. Ekonominin nimetlerini daha adaletli bir şekilde tüm toplumsal kesimlere dağıtacağız. Gelirini daha adil paylaşan, hakkaniyeti sağlamış bir ülke haline geleceğiz. Demokratik standartları yüksek bir ülke olma yolunda kararlılıkla ilerleyeceğiz.

??AB başta olmak üzere farklı bölgesel yapılarla ekonomik ve siyasal ilişkilerimizi daha da güçlendireceğiz.
Yeni hedefimiz ülkemizi yüksek gelirli ülkeler ligine taşımaktır.

Özgün projelerle küresel ölçekte tanınan bir ülke konumuna yükseleceğiz. Uluslarlarası düzeyde de hizmet verebilecek nitelikte mega projelerimizi birer birer hayata geçirmeyi sürdüreceğiz. Savunma sanayinde Türkiye dünyanın önde gelen ihracatçı ülkeleri arasına girecektir. Enerji ve gıda güvenliği alanlarında en üst düzeyde tedbirleri hayata geçireceğiz.

'ADALETLİ BİR DÜZENİN TESİSİNE ÖNCÜLÜK YAPACAĞIZ'

Seçim beyannamemizin ikinci kısmını yeni yönetim sistemimiz oluşturuyor. Güçlü Meclis, güçlü hükümet ve bağımsız güçlü Türkiye. Bununla yola devam edeceğiz. Tarafsız yargı ile de demokrasimizi sağlam temeller üzerine oturtuyoruz. Meclis'te çoğunluğu elde etmeyi de önemli görüyoruz.

Küresel düzeyde daha özgürlükçü, kapsayıcı, adaletli bir düzenin tesisine öncülük yapacağız. Bu anlayışla Türkiye, bugün olduğu gibi gelecekte de demokrasi ve adaleti sadece kendi insanı için değil, tüm insanlık için istemeye devam edecektir. 'Dünya beşten büyüktür' çağrımızı kararlılıkla ifade etmeyi sürdüreceğiz.

'YARGININ BAĞIMSIZLIĞI İÇİN ADIMLAR ATMAYA DEVAM EDECEĞİZ'

Yargının tarafsız ve bağımsızlığı da önem verdiğimiz bir başka husustur. 15 Temmuz sonrası yargıdaki darbe ve vesayet kalıntılarını ortadan kaldırmak için gerekli adımları attık. Yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığını güçlendirecek adımları atmaya devam edeceğiz. Demokrasi ile kalkınmayı birbirinin tamamlayıcısı olarak gördük. AK Parti iktidara geldiğinden beri standartlarını sürekli yükselten partidir. Önümüzdeki engeller ne olursa olsun hak ve özgürlüklerden taviz vermedik. Hak ve özgürlükler konusunda yaptıklarımızı saysak önümüze çok uzun bir liste çıkar. Yasaklarla ve yasakçı zihniyetle mücadelemizi sürdüreceğiz.

'ÜÇ 'Y' İLE MÜCADELE SÖZÜ VERMİŞTİK, KARARLILIKLA SÜRDÜRECEĞİZ'

Üç 'Y' ile mücadele sözü vermiştik. Bunlar yasaklar, yoksulluk ve yolsuzluktu. Yeni dönemde de bu mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz.

24 Haziran seçimlerinden sonra Türkiye'yi ekonomide olduğu gibi demokrasi liginde de bir üst sınıfa çıkartacağız.

'CEMEVLERİNE HUKUKİ STATÜ TANIYACAĞIZ'

Yeni dönemde cemevlerine hukuki statü tanıyacağız.

?Yeni dönemde tüm imkanlarımızı ve gücümüzü eğitim-öğretimin niteliğini yükseltmeye hasredeceğiz.
FETÖ başta olmak üzere insanlarımızın inançlarını istismar ederek, devlete ve sivil siyasete tasallut eden yapılarla mücadeleyi kararlılıkla devam ettireceğiz.

Ana muhalefetin 15 Temmuz'u 'kontrollü darbe' olarak yaftalaması ve sadece terörle mücadele için kullanılan olağanüstü hal uygulamasını diline dolaması demokrasimiz bakımından utanç vericidir.

'ENFLASYON SORUNUNU ÜLKEMİZİN GÜNDEMİNDEN ÇIKARTMAKTA KARARLIYIZ'

TÜSİAD: Ekonomide mucizeler yoktur, gerçekler vardır, hakikati istediğiniz gibi eğip bükemezsiniz
Enflasyonla mücadele konusunda yeni ve çok ciddi önlemleri seçimden hemen sonra yürürlüğe koyacağız. 
Son dönemde bir parça yukarıya doğru hareketlenen enflasyon sorununu ülkemizin gündeminden çıkartmakta kararlıyız.

Cari açığı kalıcı bir şekilde düşüreceğiz. Türkiye'nin otomobil projesini hızla hayata geçireceğiz. 
SİHA'lar ve İHA'lar konusunda elde ettiğimiz başarı bize güç ve güven vermiştir. İnsansız savaş uçakları konusunda Ar-Ge çalışmaları başlatacağız.

BEYANNAMEDEN: 'AB KATILIM HEDEFİ SÜRÜYOR, ABD İLE SORUNLARI AŞMAK İSTİYORUZ'

AK Parti'nin 24 Haziran seçimlerine ilişkin yayımlanan 'Seçim Beyannamesi'nde, 'Dış Politika ve Milli Güvenlik' başlığı altında şu ifadelere yer verildi:

Türkiye'nin AB hedefini stratejik bir hedef olarak görüyoruz, Türkiye AB katılım hedefini sürdürmektedir.
ABD ile yaşanan sorunları aşmak istiyoruz; ABD ile yakın işbirliğinin korunması esastır.

Önümüzdeki dönemde Rusya ile enerji ve ticaret başta olmak üzere ikili ilişkilerimizi geliştirmeye çalışacağız.
Suriye ihtilafının nihai bir siyasi çözümle neticelenmesi için gayretlerimizi sürdüreceğiz. Meşru bir yönetime kavuşmuş yeni bir Suriye hedefi için çalışacağız, arzumuz yeni Suriye ile komşuluk ilişkilerimizi ve işbirliğimizi yeniden tesis etmek.

'FAİZLERİN OLUŞTURDUĞU MALİYETİ AZALTACAK TEDBİRLERİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ'

'istikrarlı ve Güçlü Ekonomi' başlığı altında yer alan bölümde neler yapılacağına ilişkin şu ifadelere yer verildi:

Merkez Bankası'nın (TCMB) fiyat istikrarını sağlamak için uygulayacağı para politikası araçlarını doğrudan kendisinin belirlemesi esas olmaya devam edecek. Enflasyon hedeflemesi rejimine devam edilecek, dalgalı döviz kuru rejimi sürdürülecek.

Döviz piyasaları yakından takip edilecek, gerektiğinde dengeleyici döviz likiditesi araçları kullanılmaya devam edilecek.

Firmaların döviz kuru riskini daha etkin bir şekilde yönetebilmeleri için gerekli mekanizma ve teşvikler oluşturulacak.

Maliye politikası fiyat istikrarının sağlanmasında destekleyici olacak. Önümüzdeki dönemde faizlerin oluşturduğu maliyet baskısını azaltacak tedbirleri hayata geçireceğiz.

EKONOMİDE NELER YAPILACAK?

Beyannamede "İstikrarlı ve Güçlü Ekonomi" başlığı altında yer alan bölümde neler yapılacağına ilişkin şu ifadelere yer verildi:

"Merkez Bankası'nın (TCMB) fiyat istikrarını sağlamak için uygulayacağı para politikası araçlarını doğrudan kendisinin belirlemesi esas olmaya devam edecek. Enflasyon hedeflemesi rejimine devam edilecek, dalgalı döviz kuru rejimi sürdürülecek."

"Döviz piyasaları yakından takip edilecek, gerektiğinde dengeleyici döviz likiditesi araçları kullanılmaya devam edilecek."

"Firmaların döviz kuru riskini daha etkin bir şekilde yönetebilmeleri için gerekli mekanizma ve teşvikler oluşturulacak."

"Maliye politikası fiyat istikrarının sağlanmasında destekleyici olacak."

"Önümüzdeki dönemde faizlerin oluşturduğu maliyet baskısını azaltacak tedbirleri hayata geçireceğiz."

YILDIRIM: 3 KASIM'DAN BUGÜNE NE SÖZ VERDİYSEK YERİNE GETİRDİK

AK Parti toplantısının açılışını Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal yaptı. Daha sonra kürsüye gelen Başbakan Binali Yıldırım, "Bizler vakit Türkiye vakti diyerek ülkemizin dört bir yanına dağılacağız. Her vatandaşa yeni sistemi anlatacağız" dedi.

Yıldırım, "Bugün Türkiye'nin aydınlık yarınları için önemli bir adımın atmanın mutluluğunu duyuyorum. 24 Haziran'a günler kaldı. AK Parti ailesi olarak yeni bir zafer kazanmak için gün sayıyoruz. Bizler 'vakit Türkiye vakti' diyerek Türkiye'nin dört bir yanına dağılacağız. 3 Kasım heyecanını, 12 Haziran sevincini, 1 Kasım mutluluğunu, 16 Nisan sevincini 24 Haziran'da şaha kaldıracağız. AK Parti'nin kaderi Türkiye'nin kaderidir. Bu salonda 600 vekil adayımız yok, 81 milyonun umudu heyecanı var" diye konuştu.

??Yıldırım, "3 Kasım'dan bugüne milletimize ne söz verdiysek, o sözleri yerine getirdik. AK Parti bir sevdadır, AK Parti Türkiye'nin bugünüdür, yarınıdır, aydınlık geleceğidir" dedi.

24 Haziran seçimlerinde AK Parti'den aday gösterilen 600 adayın tanıtımı Ankara Arena'daki toplantıda gerçekleşiyor.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla düzenlenen 'AK Parti Seçim Beyannamesi ve Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısı'nı izleyecek partililer, Ankara Spor Salonu'na alınmaya başlandı. AK Parti'de ana konsept 'Vakit Türkiye Vakti'.

?Toplantı için hazırlanan salona, üzerinde "İrade, erdem, cesaret" yazılı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterleri ile Türk bayrağı ve AK Parti flamaları asıldı.

?Seçimlere AK Parti listelerinden giren BBP Genel Baştanı Mustafa Desteci de AK Parti beyanname toplantısına geldi.

 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde