Erdoğan’dan eski dava arkadaşlarına: Parti kuracaklarmış, akıbetleri belli

Erdoğan’dan eski dava arkadaşlarına: Parti kuracaklarmış, akıbetleri belli

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, siyasetteki eski yol arkadaşlarının parti kurma çalışmaları için “Parti kuracaklarmış daha önce kuranlar oldu zaten ama akıbetleri belli” dedi.

Erdoğan’dan eski dava arkadaşlarına: Parti kuracaklarmış, akıbetleri belli
16px
24px
27.02.2019 07:52
ABONE OLgoogle

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eski başbakan Ahmet Davutoğlu, eski başbakan yardımcılarından Ali Babacan’ın da aralarında bulunduğu AKP’nin eski ileri gelenlerinin bir parti kuracağı söylentisi yoğun şekilde kulislerde dile getiriliyor. Bu isimler konuyla ilgili haberleri bugüne kadar yalanlamadı.

Yeni parti iddiaları dün gece NTV’de gündemle ilgili soruları yanıtlayan Erdoğan’a soruldu. Erdoğan şunları söyledi:

“Benim bu düşüncem geneldir. Siz bir yola çıkıyorsunuz, beraber çıktığınız insanlar beraber gelecek diye bir şey yok ama biz özellikle AK Parti olarak duruma bir dava olarak bakıyoruz. Bir dava adamıysan bir deva davana ihanetin olmaması lazım. Görev verilir yaparsın ama artık senden alıp bunu bir başkasına verelim dendiği anda eyvallah dersin. Sana da başka görev verilir. Sürekli olarak şu anda Cumhuriyet Halk Partisi’nde olduğu gibi bir yere çakılı kalmak olamaz. Liderinde görevi adeta bir satranç oynar gibi değerlendirmesi lazım. Nitekim biz bugüne kadar birçok adım attık böyle. Ayrılanlar oldu.

Bu ayrılanlar tabi ondan sonra bir daha onlarla beraber yol yürümek mümkün değil. Ama biz bunları kovmadık gidin demedik. Bizim tek bir gayemiz var, millete hizmet eden hiçbir zaman hezimete uğramaz. Devam etmek isteyenler bizimle beraber zaten. Daha önce şuradaydı alırız başka yerde görevlendiririz. Bakın şu anda meclis başkanlığına Mustafa Şentop bey geldi. Daha önce meclis başkanvekiliydi. Binali bey bakandı başbakan oldu, meclis başkanı oldu şimdi İstanbul adayımız olacaksın dedik. Türkiye siyasetinde bizim partimiz kadar iç hareketliliği olan bir parti yoktur. Bizde bayrak yarışı olur. Biz bugüne kadar kimseyi tasfiye etmedik. Parti kuracaklarmış daha önce kuranlar oldu zaten ama akıbetleri belli. Başka partilerde bu adımlar atıldı onların da akıbetleri belli. Dürüstlük, samimiyet, sadakat çok önemli.”

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde