Erdoğan'dan döviz kararı: Döviz üzerinden belirlenen gayrimenkul bedelleri 30 gün içinde TL'ye çevrilecek

Erdoğan'dan döviz kararı: Döviz üzerinden belirlenen gayrimenkul bedelleri 30 gün içinde TL'ye çevrilecek

Cumhurbaşkanlığı tarafından hazırlanan Türk Parası Kıymeti Koruma konusunda kararnamede döviz ile yapılan kiralamalar yeniden düzenlendi.

Erdoğan'dan döviz kararı: Döviz üzerinden belirlenen gayrimenkul bedelleri 30 gün içinde TL'ye çevrilecek
16px
24px
13.09.2018 07:33
ABONE OLgoogle

Resmi Gazete'de yayımlanan Türk Parası Kıymeti Koruma Konusunda Kararname'ye "Türkiye'de yerleşik kişilerin, Bakanlıkça belirlenen haller dışında, kendi aralarında menkul ve gayrimenkul alım satım, taşıt ve finansal kiralama dahil her türlü menkul ve gayrimenkul kiralama lesaing ile iş, hizmet ve eser sözleşme bedeli ve bu sözleşmelerden kaynaklanan diğer ödeme yükümlülükleri döviz cinsinden veya dövize endeksli olarak kararlaştırılamaz." bendi eklendi.  Albayrak: Dövizle kira-satış bitiyor, bir daha vergi barışı olmayacak

Yayın tarihinden itibaren yürürlüğe giren düzenlemeye göre yürürlükteki sözleşmeler, bakanlıkça belirlenen haller dışında, Türk parası olarak taraflarca yeniden belirlenecek.

Söz konusu karara göre, Türkiye'de yerleşik kişilerin, ilgili Bakanlıkça belirlenen haller dışında, kendi aralarındaki menkul ve gayrimenkul alım satım, taşıt ve finansal kiralama dahil her türlü menkul ve gayrimenkul kiralama, leasing ile iş, hizmet ve eser sözleşmelerinde sözleşme bedeli ve bu sözleşmelerden kaynaklanan diğer ödeme yükümlülükleri döviz cinsinden veya dövize endeksli olarak kararlaştırılamayacak.

Kararın yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 30 gün içinde, daha önce akdedilmiş yürürlükteki sözleşmelerde döviz cinsinden kararlaştırılmış bulunan bedeller, Bakanlıkça belirlenen haller dışında, Türk parası olarak taraflarca yeniden tespit edilecek.

Kararda, bu hükümlerin Hazine ve Maliye Bakanı tarafından yürütüleceği belirtildi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde