Erdoğan'dan dolar yorumu: Bunlar ABD'nin operasyonu

Erdoğan'dan dolar yorumu: Bunlar ABD'nin operasyonu

Cumhurbaşkanı Erdoğan dövizdeki artışa ilişkin, "Tüm bunlar Batı'nın, başta Amerika'nın Türkiye'yi sıkıştırma operasyonlarıdır" dedi.

Erdoğan'dan dolar yorumu: Bunlar ABD'nin operasyonu
16px
24px
28.03.2019 15:36
ABONE OLgoogle

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son günlerde TL'de yaşanan sert değer kayıpları için ABD'yi suçladı.

Ankara Atakule'de gençlerle bir araya gelen Erdoğan, döviz hareketlerine ilişkin, "Döviz, faiz, kurla ilgili sıkıştırma operasyonu ters tepti, şimdi TL bulamıyorlar. Tüm bunlar Batı'nın, başta Amerika'nın Türkiye'yi sıkıştırma operasyonlarıdır. Türk Lirası biriktirin, çok isabetli olur" diye konuştu.

Türkiye'nin asıl sıkıntısının enflasyon olduğunu söyleyen Erdoğan, orada aşağı yönlü hareket için faizlerin düşmesi gerektiği görüşünü tekrarladı.

Erdoğan, şöyle konuştu: "Sıkıntımız enflasyon, düşüş hafif de olsa başladı. Burada asıl sıkıntı faiz konusudur; faizi düşürdükçe enflasyon da düşecektir... Piyasalardaki ürünleri kontrol altında tutmamız lazım, spekülatörleri terbiye etmemiz şart. Zincir marketlerin bize yardımcı olması lazım."

İşsizliğin tek haneye ineceğine inandığını da ifade eden Erdoğan, "Bu mevsimler işsizliğin tırmanışta olduğu dönemler, yazla birlikte olumlu istikamette gelişecektir" dedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde