Erdoğan'dan cemaate: İninize gireceğiz ininize. Didik didik edeceğiz

Erdoğan'dan cemaate: İninize gireceğiz ininize. Didik didik edeceğiz

Erdoğan, bu kez cemaate adeta savaş açtı: İninize gireceğiz ininize. Didik didik edeceğiz ve devletin içindeki bu örgütleri teşhir edeceğiz..

Erdoğan'dan cemaate: İninize gireceğiz ininize. Didik didik edeceğiz
16px
24px
21.12.2013 21:39
ABONE OLgoogle

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Benim Genel Başkan Yardımcım ile ilgili, son derece temiz, namuslu bir insanla ilgili, ahlaksız bir filmden kare alıyorlar, onu servis ediyorlar. Bu alçaklıktır, bu şerefsizliktir, bu namussuzluktur. Hem dindarım diyeceksin hem de gözünü kırpmadan üstelik de en iğrenç şekilde masum insanlara iftira atacaksın. Yazıklar olsun. Ne yaparsanız yapın bu dine zerre kadar zarar veremeyeceksiniz. Bu din azizdir, kitabımız korunmuştur. Bu alçaklıkları yapanları, bunlara sahip çıkanları bunlara kol kanat gerenleri tek tek bulacak, hukuk önüne çıkaracağız. Devlette paralel bir yapı olamaz. Devlette paralel yapı kurmak isteyenler devletin kurumları içerisine sinenler şunu bilesiniz ki istediğiniz kadar oralara yerleşin. İninize gireceğiz ininize. Didik didik edeceğiz ve devletin içindeki bu örgütleri teşhir edeceğiz" dedi.

 Başbakan Erdoğan, Ordu Cumhuriyet Meydanı'nda toplu açılış törenlerine halka hitap etti. Erdoğan, bugün önce Ünye, ardından Fatsa, şimdi de Ordu merkezde büyük bir açılış coşkusunu yaşadıklarını, hemşehrileriyle kucaklaştıklarını, hasret giderdiklerini belirtti. Erdoğan, "7 seçimde de siz bize güvendiniz, bize inandınız, bize itimat ettiniz" dedi.

Yapılan yatırımları anlatan Erdoğan, 11 yılda sadece Ordu'ya 7 katrilyon TL'lik yatırım yapıldığını belirtti. Erdoğan, "Biz ne dedik, 'Ordu'yu büyükşehir yapacağız.' Dediler ki 'Olmaz.' Biz kanunu çıkardık, Anamuhalefet Anayasa Mahkemesi'ne gitti. Dedi ki 'Olmaz', 'Olmaz' dedi. Şimdi bu Anamuhalefet, CHP'nin genel müdürü var ya, hangi yüzle Ordu'ya gelecek. Yani burada ne diyecek size? 'Ordu Büyükşehiri biz daha iyi yönetiriz' mi diyecek. Buna, bu meydanın şunu sorması lazım, 'Sen Ordu'nun büyükşehir olmasını istemiyordun ki sen hangi yüzle geldin buraya.' Bunlar ancak belde belediye başkanlığı yapar, ilçe belediye başkanlığı yapar, il belediye başkanlığı yapar, bunlar anlamazlar büyükşehirden" dedi.

"HEDEFİ MİLLETE YÖNELİK BİR OPERASYONDUR"

Yeni havalimanlarının bölgeye ekonomik katkısına dikkat çeken Erdoğan, bir taraftan kazandıklarını bir taraftan da halka hizmet ettiklerini, devletin nasıl yönetileceğini ortaya koyduklarını belirtti. Göreve geldiklerinde "Artık yeter, karar da söz de yetki de milletindir" dediklerini dile getiren Erdoğan, başörtüsü serbestisine dikkat çekerek, Türkiye'yi normalleştirdiklerini ifade etti. Ekonomik gelişmelere de atıfta bulunan Erdoğan, yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasını millete yönelik operasyon olarak değerlendirerek, "Bunun hedefi millete yönelik operasyondur. Neden? Bu hükümet millete yönelik operasyondur" dedi. Muhalefet partilerinin atılan iftiralardan parsa toplama çalışması içinde olduğunu savunan Erdoğan, "Şimdi yeni bir sakız çıktı. Yolsuzluk sakızı, o bize tutmaz, bunlarında damağına yakışır ha hem yapışır hem yakışır. Asıl hedefi ben gördüğünüzü biliyorum" ifadelerini kullandı.

"BU TUZAKTA BOĞULACAKSINIZ"

Soruşturmayı tuzak olarak değerlendiren ve "Bu tuzakta boğulacaksınız" diyen Erdoğan Türkiye'nin yeniden faiz yoluyla sömürmek istendiğini savundu. Çözüm süreci baltalanarak kirli tezgahın yeniden kurulmak istendiğini belirten Erdoğan, HalkBankası'nın dünyanın en saygın banka haline geldiğini belirterek, "İşte bunların tedirginliği buradan. Kendi pastalarına devletin bankalarını ortak etmek istemediler. Rantlarını kaybettikleri için Türkiye'ye böyle çirkin tuzaklar kuruyorlar. Açık açık ifade ediyorum bu tuzak yurtdışında pişirilmiş Türkiye'deki taşeronlar tarafından maşalar tarafından servis edilmiştir. Ortada çok açık bir ihanet ver. Biz bu ihanetin ajanlık faaliyetin hesabını soracağız, hukuk yoluyla, sandık yoluyla soracağız" dedi.

CHP, MHP, ve TÜSİAD'ın bir koalisyon içinde olduğunu savunan Erdoğan, "Biz CHP ile MHP'yi siyasette tanıyoruz da TÜSİAD'ı da tanımıştık zaten biliyoruz. Ama son zamanlarda yine bir heyecan onları da kapladı. Ne yaparsanız yapın sermaye bu ülkede dürüst çalıştığı sürece kalır. Dürüst çalışmadığı sürece her zaman bizi karşısında bulur" diye konuştu.

"İNİNİZE GİRECEĞİZ İNİNİZE"

Başbakan Erdoğan, "Benim Genel Başkan Yardımcım ile ilgili, son derece temiz, namuslu bir insanla ilgili, ahlaksız bir filmden kare alıyorlar, onu servis ediyorlar. Bu alçaklıktır, bu şerefsizliktir, bu namussuzluktur, ahlaksızlıktır. Hem dindarım diyeceksin hem de gözünü kırpmadan üstelik de en iğrenç şekilde masum insanlara iftira atacaksın. Yazıklar olsun. Ne yaparsanız yapın bu dine zerre kadar zarar veremeyeceksiniz. Bu din azizdir, kitabımız korunmuştur. Bu alçaklıkları yapanları, bunlara sahip çıkanları bunlara kol kanat gerenleri tek tek bulacak, hukuk önüne çıkaracağız. Devlette paralel bir yapı olamaz. Devlette paralel yapı kurmak isteyenler devletin kurumları içerisine sinenler şunu bilesiniz ki istediğiniz kadar oralara yerleşin. İninize gireceğiz ininize. Didik didik edeceğiz ve devletin içindeki bu örgütleri teşhir edeceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

 Bugüne kadar çetelerle nasıl mücadele edildiyse uluslararası örgütlerin taşeron örgütleriyle de aynı şekilde mücadele edeceklerini belirten Erdoğan kendilerinin Allah'tan başka kimseye verilecek bir borçları bulunmadığını, kefenleri ile yola çıktıklarını, vakti geldiğinde sahibine teslim edeceklerini, asla diz çökmeyeceklerini ifade etti. Darbe dönemlerinde kurulan ittifakın yeniden kurulduğunu savunan Erdoğan, bu tuzakların Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşmasını engelleyemeyeceğini anlattı.

 "Türkiye'yi vesayetten kurtaracağız. Türkiye'yi karanlık örgütlerden kurtaracağız" diyen Erdoğan, büyüyen Türkiye'den rahatsız olanların ve "komploları" düzenleyenlerin heveslerinin kursaklarında kalacağını anlattı. Hükümetleri döneminde yapılan icraatları anlatan Erdoğan, Ordu'nun Büyükşehir olduğunu ve Ordu'ya götürülen hizmetlerin artacağını kaydetti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde