Erdoğan'dan buğday üreticisine müjde

Erdoğan'dan buğday üreticisine müjde

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin 75. Genel Kurulu'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan köylüye müjde verdi

Erdoğan'dan buğday üreticisine müjde
16px
24px
02.05.2019 13:52
ABONE OLgoogle

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin 75. Genel Kurulu'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "2,5 milyonluk bir ilave istihdam için, 'Burası Türkiye, burada iş var' sloganıyla yola çıktık. İstihdam seferberliğimize gerekiyorsa şartlarını zorlama pahasına destek vermek, iş insanımızın şehrine, milletine vefasıdır diye düşünüyorum. Ülkeniz sizden böyle bir fedakarlık bekliyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen TOBB 75. Genel Kurulu'nda konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Bir zamanlar toplu iğne bile üretemeyen bir ülkenin söz sahibi hâline gelmeye başlamasının, birilerini rahatsız ettiği açıktır.

Terör örgütüyle el ele olanlar bizimle ittifak halinde olamazlar. TOBB bu çatının altında kucaklaşmıyorsa bunun hesabını herhalde ben verecek değilim. Biz hiçbir zaman kucaklaşmadan kaçmadık onun için Türkiye İttifakı dedik, Cumhur İttifakı dedik. Bazıları Türkiye İttifakı ifademizi Cumhur İttifakımızın alternatifi gibi gösterek fitne çıkarma peşine düştü.

Geçenlerde yine bir istihdam seferberliği için TOBB çatısı altında bakan arkadaşlarımla beraber bir araya geldik ve tüm Türkiye’deki oda borsa hepsine bir çağrıda bulundum. Neydi bu? Yaklaşık 1.5 milyon üyesi bulunan TOBB’un her bir üyesi kalksa bir iki tane istihdam sağlasa bu sayı nereye varır 3 milyona varır. O gün biz o sözleri aldık. Şimdi bu yıl sonuna kadar biz bu istihdamı bekliyoruz.

'KUR, FAİZ VE ENFLASYONU UYGUN SEVİYELERE İNDİRMEKTE KARARLIYIZ'

2.5 milyonluk bir ilave istihdam için, 'Burası Türkiye, burada iş var' sloganıyla yola çıktık. İstihdam seferberliğimize gerekiyorsa şartlarını zorlama pahasına destek vermek, iş insanımızın şehrine, milletine vefasıdır diye düşünüyorum. Ülkeniz sizden böyle bir fedakârlık bekliyor.

Öncü veriler bu yılın ilk çeyreğinde istihdamda 100 bin kişilik bir artışa işaret ediyor. Bu, yeniden yükselişe geçtiğimizi göstermesi bakımından önemli bir rakamdır ama yeterli değildir. Hükümet ve iş dünyası olarak 17 yılda yazdığımız büyük başarıyı ve bu başarı hikayesini devam ettirmek hepimizin elindedir.

Tüm göstergeler yeniden yükseliş trendine girildiğine işaret ediyor. Kur, faiz ve enflasyonu mutlaka hedeflerimize uygun seviyelere indirmekte kararlıyız.

ŞİFRELER ÇÖZÜLMÜŞTÜR'

 

(Sebze ve meyve fiyatlarındaki artış) Kısa vadeli bir çözüm olarak tanzim satış formülünü geliştirdik. Bu konuyla ilgili daha köklü çözüm hazırlıklarımız da sürüyor. Bu ülkede ister uluslararası ister milli olsun, herhangi bir yatırımcının önüne engel çıkartan karşısında bizzat şahsımı bulur. Artık onların numaralarını çözdük, nasıl tedbir alacağımızı öğrendik. Şifreler çözülmüştür. Bundan sonra artık öyle çok can yakıcı dalgalanmaların ortaya çıkması kolay kolay mümkün değildir.

BUĞGAY ALIM FİYATI

TMO tarafından geçen yıl ton başına 1050 liradan alınan sert ekmeklik buğdayın fiyatı bu yıl yüzde 29 artışla ton başına 1350 lira olmuştur. Kaliteli buğday yüzde 4 primle ton başına 1400 liranın üzerinden alınacak. Arpa alım fiyatı yüzde 33 artışla ton başına 1100 lira olarak belirlenmiştir.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde