Erdoğan'dan "Bedelli askerlik" açıklaması

Erdoğan'dan "Bedelli askerlik" açıklaması

Başbakan Erdoğan, bedelli askerlik konusunda önemli açıklamalar yaptı...

Erdoğan'dan "Bedelli askerlik" açıklaması
16px
24px
22.07.2014 07:43
ABONE OLgoogle
Dün Başbakan'ın Mehmet Barlas'ın konuğu olacağının duyulması üzerine bedelli askerlik platformu üyeleri harekete geçti. Turkuvaz Grubu'na ait ATV, A Haber ve Sabah Gazetesi'nin istanbul ve Ankara telefonları adeta kilitlendi.

Beklenen soruyu Mehmet Barlas sordu ve işte Başbakan'ın cevabı;

Barlas: Yıllardır Türkiye'de bedelli askerlik konuşuluyor. Türkiye'de profesyonel askerlik konusu hep konuşuluyor ama bir adım atılmıyor. Siz bu konuda bir söz söylemiyorsunuz. Söylediğinizde o işi yapıyorsunuz. Bu iş ne olacak. Türkiye'de yurt dışında çalışanlara kolaylık getiriliyor, ama içerdekilere bu sorun halledilmiyor.

Başbakan Erdoğan: Bu konuyla ilgili gerekli çalışmaları yaparız. Zaman zaman bunu Genelkurmay Başkanımızla görüştüğümüz de oldu. Bizim ordumuz yarı profesyonel durumunda. Bugün asker sayımız jandarmayı da kattığımızda rakam ciddi boyutlarda. Tam profesyonel orduya gidince ne kadar asker gerek 300-400 bin mi o sayıda asker var. Ama asker sadece askeri eğitimle sınırlı değil.

"TÜRKİYE'DE JANDARMA SORUNU VAR"

- MB-İngiltere'nin hava kara deniz asker sayısı 99 bin dolayında. Ege'de bir sorun olsa asker yüzerek geçecek değil. Teknik imkan için dışarıya muhtaç değil miyiz?

-Patriot füzesi, kullanıcılar tarafından kurulur. Biz istesek de onları alırız. Ama Nato çerçevesinde atılan adımlar var. Türkiye'de bir jandarma sorunu var. Bunun çözümü için adımlar atmak durumundayız. Jandarma tamamen İçişleri Bakanlığı'na devredilmek durundadır. 30 tane büyük şehir var. Güvenliği sadece polisle çözülemez. Sınırları da kara kuvvetleri ile güvenlik altına alınmalıdır.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde