Erdoğan'dan Türk okulları için şok talimat

Erdoğan'dan Türk okulları için şok talimat

Cemaatle ilgili Başbakan Erdoğan, Büyükelçilere ne görev verdi?

Erdoğan'dan Türk okulları için şok talimat
16px
24px
16.01.2014 07:53
ABONE OLgoogle

Ortada hiçbir hukuki delil yokken, 17 Aralık'tan sonra bir "örgüt, çete" diye itham edilen Cemaatle ilgili Başbakan Erdoğan, Büyükelçilere ne görev verdi?

17 Aralık'tak yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrası Cemaati "çete, örgüt, paralel yapılanma, hain, in, virüs" gibi ithamlarla hedefe koyan Başbakan Erdoğan, bugün Büyükelçiler Konferansında yaptığı konuşmada "Bu örgütü muhataplarınıza iyi anlatın" diyerek büyükelçilere görev verdi.

 Erdoğan konuşmasında şunları söyledi:

"Bu örgütün yurtdışında mutlaka anlatılması, deşifre edilmesi gerekiyor. Türkiye'de yapılanması, faaliyetleri, hırs ve arzuları net bir şekilde ortaya çıkan tehlikenin boyutları aşikar hale gelen bu örgütün muhataplarınız nezdinde daha iyi bilinmesi önem arzediyor. İşte bu örgütün başta emniyet ve yargı olmak üzere devlet kurumlarında örgütlenerek siyaset, ekonomi, finans, ticaret gib alanlarda inşa ettiği korku imparatorluğunun iyi anlaşılması ve iyi anlatılması gerekiyor"

160 ÜLKEDEKİ TÜRK OKULU VAR

 Başbakan Erdoğan, bu sözleri ve büyükelçilere verdiği bu görevle, Anadolu insanının dişinden tırnağından artırdığı himmetlerle açılan 160 ülkedeki Türk okullarının durumunu da bir bakıma tehlikeye sokmuş bulunuyor. Zira Erdoğan, Cemaat'ten tehlikeli bir "örgüt" diye bahsediyor ve büyükelçilere Cemaatin tehlikeli bir örgüt gibi anlatılmasını istiyor...

Bugün

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde