Erdoğan'dan TÜSİAD YİK Başkanı Tuncay Özilhan'a: Yeri gelir teşhir ederim

Erdoğan'dan TÜSİAD YİK Başkanı Tuncay Özilhan'a: Yeri gelir teşhir ederim

Erdoğan, İstanbul seçiminin yenilenmesinden kaygı duyduklarını açıklayan TÜSİAD YİK Başkanı Özilhan'ı eleştirdi

Erdoğan'dan TÜSİAD YİK Başkanı Tuncay Özilhan'a: Yeri gelir teşhir ederim
16px
24px
17.05.2019 08:24
ABONE OLgoogle

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, TÜSİAD YİK Başkanı Tuncay Özilhan'ın İstanbul seçiminin yenilenmesinden kaygı duyduklarını yönündeki açıklamalarına, "Ben sizin 12 yıl önce durumunuzu, bugünkü durumunuzu da biliyorum. Yeri gelirse bunu teşhir ederim. Biz TÜSİAD'ın politik tarafgirlikten ziyade Türkiye'nin ekonomik mücadelesine yaptığı katkılarla gündeme gelmesini beklerdim." sözleriyle eleştirdi.    

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen iftar programında İç Güvenlik Birimleri ile bir araya geldi.  

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmalarından satır başlar şöyle: 

"TÜSİAD İstişare Kurulu Başkanı'nın sözlerini üzüntüyle dinledim"

Seçim öncesine yalan yanlış haberlerle insanımızın sinir uçlarıyla oynandığını görüyoruz. Sosyal medyada toplumsal gerilim için çok çaba harcanıyor. Bizlere düşen milletin emanetine sahip çıkmaktır. Seçim güvenliğinin temini konusunda bugüne kadar takdiri şayan başarılar yakalayan emniyet teşkilatımızı yalan yanlış bilgilerle töhmet altında bırakmak mümkün değildir. Dün TÜSİAD Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan'ın, bunu bu şekilde açıklamak istemezdim, buram buram demokrasi hazımsızlığı ve istatistik cinliği yapan konuşmasını üzüntüyle dinledim. Bu tür istatistikler asla adil olmadığını bildiğimiz çevrelerin ürünüdür. Benzer istatistiklerde Türkiye'nin çok iyi olduğu nice alanlar var. İş yapma kolaylığında 190 ülke arasında 43'üncülüğe çıktık, bunu görmez. Ekonomik endekslerde 180 ülke içinde 68. sıradayız. Bu kişi bizi hep yüzlü sıralarda gösteren istatistik eğrileri üzerinden bize vurmaya çalışır. Beyefendi 12 yıl önce kişi başına milli geliri neydi, bugün ne?   Erdoğan Coca Cola fabrikası açtı, ortalık karıştı! Cumhurbaşkanlığı sitesi sansür uyguladı.

"Yeri gelir teşhir eder gün gelir hesabını sorarım" 

Sen o gün ekonomik olarak neredeydin,bugün neredesin? O günden bugüne firman ne kadar büyüdü? Arkadaşların ne kadar güçlendi? Onu hiç masaya yatırmıyorsun. Ben sizin 12 yıl önce durumunuzu, bugünkü durumunuzu da biliyorum. Yeri gelirse bunu teşhir ederim. Dışardan vuran vuruyor ama içerden vuranlara günü gelir hesabını sormasını da bilirim. TÜSİAD niçin istihdama destek vermiyor, bunu hatırlatırım. Dev fabrikalar var. Ne olur 5-10 tane işsiz alsan. Bunları dert edinmiyorsunuz. Biz TÜSİAD'ın politik tarafgirlikten ziyade Türkiye'nin ekonomik mücadelesine yaptığı katkılarla gündeme gelmesini beklerdim. 1 hatfa önce ziyaretime geldin, sizlerle neleri konuştuk? Bu dolarlar, bu avrolar sizleri kurtarmaz. Bu millet sizi kurtarırsa kurtarır.

Bayrak hepimizin ortak bayrağıdır. Anayasa hepimizi birarada tutan kilit taşıdır. Hiç kimsenin siyasi hesaplarla Türk demokrasisinde gedik açmaya, 70 yıllık kazanımlarımızı dinamitlemeye hakkı yoktur. Her kesimin ama özellikle de sizlerin soğukkanlılığınızı koruyorak vazifenizi en güzel bir şekilde yapmanız gerekiyor. Ne milletin hakkına gireceğiz ne de milletimizin gasp edilmesine izin vereceğiz. Sorumluluğumuzun bilinciyle, görevimizin hakkıyla uygun biçimde yapmanın gayretinde olacağız. Ekonomimizin imkanları dahilinde özlük haklarınız başta olmak  üzere çalışma şartlarınızı iyileştireceğiz. Ülkenize ve milletinize yaptığınız hizmetlerden dolayı sizlere şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum.

TÜSİAD YİK Başkanı Tuncay Özilhan ne demişti?

Türk Sanayici ve İş İnsanları Derneği YİK Başkanı Tuncay Özilhan, “31 Mart seçimleri her şeyden önce ülkemiz için önemli bir demokrasi sınavı oldu. İktidar, muhalefet, YSK olmak üzere devlet kurumları bu seçimlerde büyük bir sınavla karşı karşıya kaldı. Bu sınavda kimin ne not aldığını ileride tarih yazacaktır” ifadelerini kullanmıştı. 

TÜSİAD 2019 Yüksek İstişare Konseyi’ne TÜSİAD Başkanı Simone Kaslowski, YİK Başkanı Tuncay Özilhan, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç, Doğan Holding Yönetim Kurulu üyesi Arzuhan Doğan Yalçındağ ve TÜSİAD üyeleri katıldı. Toplantıda ilk olarak konuşan YİK Başkanı Tuncay Özilhan, “Yıllardır tüm enerjimizi yiyip yutan seçim maratonlarından hepiniz yorgun düştük. Oysaki enerjimizi önünüzdeki 3 ayı değil 3 yılı hatta 30 yılı konuşmaya, derinde yatan sorunları çözmeye ayırmalıyız. Sonuçlanması hiç alışkın olmadığımız kadar uzun süren 31 Mart Seçimleri her şeyden önce ülkemiz için önemli bir demokrasi sınavı oldu. İktidar, muhalefet, YSK olmak üzere devlet kurumları bu seçimlerde büyük bir sınavla karşı karşıya kaldı. Bu sınavda kimin ne not aldığını ileride tarih yazacaktır” diye konuşmuştu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde