Erdoğan'dan Özgür Özel'e: Aşağıda olsam ağzının payını verirdim

Erdoğan'dan Özgür Özel'e: Aşağıda olsam ağzının payını verirdim

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP'li 15 vekilin İYİ Parti'ye geçmesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdoğan, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel için, "Aşağıda olsam ağzının payını verirdim" ifadelerini kullandı. Erdoğan aynı zamanda YSK'ye de tepki gösterdi.

Erdoğan'dan Özgür Özel'e: Aşağıda olsam ağzının payını verirdim
16px
24px
23.04.2018 21:05
ABONE OLgoogle

Son dakika haberi! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'nin açılışının 98. yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Meclis'te düzenlenen resepsiyonda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 CHP'li milletvekilinin İYİ Parti'ye geçmesiyle ilgili olarak, "Bunun ötesinde senin 15 milletvekilin partinden ayrılıyor, sözde İYİ Parti'ye geçiyor. Sözde İYİ Parti'de, bugün onların koltuklarında o geçenler var mıydı? Bugün oraya onlar oturdu mu? Bu nasıl bir iş? Bunun ahlaki bir yanı olabilir mi? Bunun Güneş Motel olayından çok daha öte bir durumu söz konusu? Parlamentomuzun bu duruma düşmesi, bizim için gerçekten bir felaket. YSK, mesala kararı cumartesi de verebilirdi. YSK kararı cumartesi verseydi belki o zaman bu 15'ler olayı olmayabilirdi. Gerek sözde İYİ, gerekse CHP bu zor duruma düşmeyebilirdi." dedi.  Erdoğan 'Güneş Motel vakasıdır' dedi: Güneş Motel olayı ne demek?

Erdoğan, "Ama 24 Haziran'da benim halkım, benim vatandaşlarım parlamentoyu bu derece kirli bir duruma düşürenlere gereken cevabı verecektir. Çünkü demokrasinin nezahati, nezaketi bu anlayışlarla olmaz. Onun için de bu işin çözüm yeri sandıktır. Sandıkta da 24 Haziran'da gereken dersi alacaklardır." dedi.

Erdoğan: "Önce hep 'sandık sandık' dediler, şimdi 'baskın seçim' diyorlar. Siz istediniz, şimdi neden baskın seçim diyorsunuz? Biz de gönlünüzü yaptık işte. Hadi buyur, hayırlı olsun. 'Er meydanı' dediniz, buyurun meydan" dedi.

"AŞAĞIDA OLSAYDIM CHP'Lİ ÖZEL'E AĞZININ PAYINI VERİRDİM"

Meclis'te bugün yaşanan gerginlikle ilgili olarak Erdoğan, "En çok üzüldüğüm tamamıyle yalanların diz boyu olduğu dürüstlükten tamamen uzak. Öncelikle 15 Temmuz gecesini konuşalım. 15 Temmuz’la ilgili olarak Sayın Başbakan’a yapılan itham gerekse şahsımla ilgili itham çok ağır. TV kayıtlarında saat 23:17’de Kılıçdaroğlu’nun nerede olduğu belli. Atatürk Havalimanı’nda ben daha ortada yokum. Marmaris’teyim. Beyefendi tanklarla görüşme yapıyor önü açılıyor Bakırköy’e belediye başkanına gidiyor. Orada olduğuna dair kahve içmesi vs çekimler belgeli olarak elde var. Diyor ki; bana önceden haber verilseydi diyor ben diyor cumhurbaşkanını beklerdim diyor. Ben bir defa o akşam duyurumu yaptım. Duyurumu yaptığım andan itiabren on binler meydanlara döküldü. Sen farklı bir insan değilsin ki. Eğer böyle tanklara darbelere meydan okuyorsan nasıl on binler geldiyse sen de gelirdin gelmeyip kaçarak Bakırköy e gitti. Bizim durumumuza gelince ben orada o terbiyesizliği yapan kişi cumhurbaşkanı’na karşı el kol parmak sallayan kişi terbiyesizin tekidir. Ben aşağıda oturmuyorum oturduğum makam yukarıda. Onun için oradan ona verilecek herhangi bir cevabım olması ama aşağıda olmuş olsam onun sadece ağzının payını değil ona verilmesi gereken dersin en büyüğünü verirdim. Çünkü Marmaris’ten çıkıp havaalanına gelince on binler vardı. Onbinlerle İstanbul Valisi ve Birinci Ordu Komutanı ile darbeye karşı operasyonu yönettim bunlardan haberi yok. Yok kuleyi boşaltmışız bilmem ne yapmışız tüm bunların hepsi zaten böyle bir operasyonu  yürütme kabiliyeti olanların işidir. Bunlar yapılmayacak ne olacak bu yapıldı ve operasyon yönettik. 16 saat sonra iş bitti." dedi.

Gül'ün aday olacağı iddiası

Başbakan'ın ardından Cumhurbaşkanı'na da "Abdulah Gül'ün aday olacağı iddiası" soruldu. Erdoğan, "Bunu ona sorun" dedi.

YSK'ye tepki

YSK kararını Cumartesi günü verse bu 15'ler olmazdı.

Meclis'teki gerginlik

Parlamentomuzun bu duruma düşmesi felaket" dedi. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde