Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na 'yüz karası' yanıtı

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na 'yüz karası' yanıtı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Saray'daki adli yıl açılış törenine yönelik 'yüzkarası'ifadesi hakkında “Bu beyefendinin ifadeleri benim için kıymeti harbiyesi olmayan ifadelerdir. Cumhurbaşkanı bu ülkede yasamanın, yürütmenin, yargının başıdır" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na 'yüz karası' yanıtı
16px
24px
02.09.2016 16:18
ABONE OLgoogle
Çin’de düzenlenen G-20 Zirvesine gitmeden önce Ankara Esenboğa Havalimanında düzenlenen basın toplantısında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularına cevap veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun adli yıl açılış törenine yönelik eleştirileri hakkında konuştu.

Erdoğan, kendisinin bu açıklamaları dinlemediğini söylemesinden sonra soruyu soran gazetecinin “Toplantının yüz karası olduğunu ifade etti” demesi üzerine “Çok ayıp” ifadelerini kullandı. 

Erdoğan “7 Ağustos’u yaşamış olan bir insanın, bir genel başkanın bu toplantı ile ilgili ‘yüz karası’ ifadesini yakıştırması gerçekten çok çok çirkin. Bir ana muhalefet partisinin genel başkanına ben bunu yakıştıramıyorum. Bugün adli yılın açılışını yaşayanların yaklaşımıdır benim için aslolan. Bu beyefendinin ifadeleri benim için kıymeti harbiyesi olmayan ifadelerdir. Çok yazık. Biz 7 Ağustos’ta bu ülkede birlik ve beraberliğe yönelik bir adım atalım dedik, 7 Ağustos’ta Yenikapı’ya da gelmeyecekti, sonra arkadaşlarının bindirmesi neticesinde Yenikapı’ya geldi. Dedik ki, bundan sonra artık herhalde Türkiye’de birlik, beraberlik, dayanışma ile geleceğe yürüyeceğiz. Beştepe’ye geldiler, Beştepe’de kendileri ile konuştuk, birliği beraberliği konuştuk. Herhalde dedik artık yolumuza bundan sonra çok daha farklı yürüyeceğiz. Bunu karanlık olarak göstermek için sizin gerekçeniz nedir? Burası bir siyasi merkez değil, burası milletin evi, burası devletin evi. Burada tüm bakanlıklar, devletin tüm kurumları rahatlıkla gelip toplantılarını yapabilirler. Cumhurbaşkanı bu ülkede yasamanın, yürütmenin, yargının, üçünün de başıdır, devletin başıdır. Bunu bilmeyene biz ne anlatacağız. Kalkıp Bakanlar Kurulunun Mecliste toplantı yapması gibi bir benzetmeyi yapmak herhalde çok daha farklı bir şey, çünkü Bakanlar Kurulu yasama organı değildir, Bakanlar Kurulu yürütme organıdır. Parlamento ise yasama organıdır. Bizim burası tamamıyla milletin evi olarak kurulmuş, milletin emrinde olan bir yerdir. Milletin emrinde olan bu yerde ilk defa yargı bu kadar muhteşem, güzel, görkemli bir açılış törenini gerçekleştirmiştir. Benim aldığım geri dönüşler de çok olumludur. Tabi beyefendi germek istediğini söylüyor, görmek istediğini konuşuyor, teessüf ederim” şeklinde konuştu.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde