Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’na saldırı yorumu: Gaz sıkışması var düşünmek lazım

Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’na saldırı yorumu: Gaz sıkışması var düşünmek lazım

Cumhurbaşkanı ve AKP lideri Erdoğan, Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırı için "Şehit cezazesine giderken dikkat etmemiz gerekiyor. Şehit cenazesine giderken ben de 'gidişim rahatsız eder mi diye?' soruyorum. Burada bir gaz sıkışması var. Bunları istismara dönüştürmemize gerek yok." yorumunda bulundu.

Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’na saldırı yorumu: Gaz sıkışması var düşünmek lazım
16px
24px
23.04.2019 16:13
ABONE OLgoogle

Cumhurbaşkanı ve AKP lideri Erdoğan, 23 Nisan Meclis Özel oturumundan, AKP Grup Başkanı Naci Bostancı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu dinledikten sonra, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan konuşurken ayrıldı. Erdoğan gazetecilerin ‘neden ayrıldığına’ ilişkin sorusuna “İstiklal Marşımızı söylemeyenleri mi dinleyeyim? Mehmedimi şehit edenlerin nesini dinleyeceğim?” diye yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, HDP’li Pervin Buldan konuşurken oturumu terk etti. Erdoğan’ın yerinden kalkmadan önce MHP’li Celal Adan ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile konuştuğu gözlendi.

“GAZ SIKIŞMASI VAR”

Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik saldırı ile ilgili de konuştu. Cumhurbaşkanı “Şehit cezazesine giderken dikkat etmemiz gerekiyor. Şehit cenazesine giderken ben de ‘gidişim rahatsız eder mi diye?’ soruyorum. Burada bir gaz sıkışması var. Bunları istismara dönüştürmemize gerek yok.” dedi.

“NİYE ARAYAYIM”

Erdoğan, “Kılıçdaroğlu’nu arayacak mısınız?” şeklindeki soruya ise “Yorumumu yaptım daha niye arayayım?” diye yanıt verdi.

KILIÇDAROĞLU'NDAN CEVAP

Ankara'da asker cenazesinde saldırıya uğrayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Şehit cenazesine giderken dikkat etmemiz gerekiyor. Ben bile bir cumhurbaşkanı olarak herhangi bir şehit evi ziyaretinde önce soruyorum" diyen Erdoğan'a yanıt verdi: "Aileyle, muhtarla görüşüldü. Daha kiminle görüşülsün arkadaşlar?"

ÖZKOÇ: 10.03'TE YETKİLİ BİRİMLERE BİLGİ VERİLDİ

CHP CHP Grup Başkan Vekili Engin Özkoç dün yaptığı açıklamada Kılıçdaroğlu'nun şehit cenazesine gitmeden önce bilgi verdiğini söylemişti. Özkoç, 'Cumhuriyet Halk Partisinin lideri şehit cenazesine gideceğini söyleyince koruma müdürü Saat 10.03'de Ankara Emniyet Müdürlüğü Koruma Şube Müdürlüğü'ne bilgi verdi. Yani Emniyetin bilgisi vardı, valinin bilgisi vardı. Hatta Milli Savunma Bakanı'nın koruması arayıp Kılıçdaroğlu katılacak mı sorusuna arkadaşlarımız evet katılacak yanıtını verdiler.' demişti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde