Erdoğan'dan Kanal İstanbul çıkışı: Şimdiden birileri müteahhitlere tehdit savuruyor

Erdoğan'dan Kanal İstanbul çıkışı: Şimdiden birileri müteahhitlere tehdit savuruyor

Erdoğan, "Sen zaten iktidara gelemeyeceksin ki. Bu millet size bu ülkede iktidar vermez. Niye, çünkü siz yapılacak her şeyin önüne dikilen bir anlayışsızın" dedi

Erdoğan'dan Kanal İstanbul çıkışı: Şimdiden birileri müteahhitlere tehdit savuruyor
16px
24px
23.12.2019 15:18
ABONE OLgoogle

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kanal İstanbul projesiyle ilgili "Daha şimdiden birileri yaptırmayız diyorlar ve müteahhitlere tehditler savuruyorlar" açıklamasında bulundu.

Erdoğan, "Müteahhitlere ‘Sakın ha bu ihalelere katılmayın, eğer katılacak olursanız biz iktidara geldiğimizde sizin bu aldığını ihaleyi iptal ederiz’ diyorlar. Ya sen iktidara gelemeyeceksin ki. Bu millet size bu ülkede iktidar vermez" dedi.

Erdoğan, İslam Bilim ve Teknoloji Tarihi Sergisi Fuat Sezgin Kapanış Yılı programında konuştu. CHP'li Öztrak: İktidara geldiğimizde Kanal İstanbul'a ait kredi ve borçları ödemeyeceğiz

"Ülkemizin Fuat Sezgin hoca gibi bir deryayı çok geç keşfetmiş olması en büyük kaybıdır, kaybımız olmuştur" diyen Erdoğan, "Hocamızın İslam medeniyetinin büyüklüğünü kendi insanımıza anlatmak, batılılara anlatmaktan zordur tespiti, acı bir gerçeği ifade ediyor. Yıllarca bu milleti aşağılık kompleksi bataklığında çırpınmaya zorlayanların istediği de tam olarak buydu" sözlerini kullandı.

“Bunlar Gezici değil mi, Gezici”

Kanal İstanbul projesinin hayata geçeceğini söyleyen Erdoğan, “Bu millet size bu ülkede iktidar vermez. Niye, çünkü siz yapılacak her şeyin önüne dikilen bir anlayışsınız. Dikili ağacınız yok bu ülkede. Bunlar Gezici değil mi, Gezici. Biz ise, kısa bir süre önce bir günde 11 milyon fidan ve ağacı diken bir iktidarız farkımız bu” ifadelerini kullandı.

İstanbul Havalimanı 50 milyonuncu yolcuyu gönderdi

Türkiye’nin İstanbul Havalimanı’na sahip olana kadar içeride ve dışarıda birçok engelle karşılaştığını vurgulayan Erdoğan, nisan ayından bu yana 50 milyonuncu yolcuya ulaşıldığını ifade ederek "200 milyon kapasiteye doğru yürüyeceğiz" dedi.

Erdoğan, "Montrö Anlaşması Türkiye’ye ne kazandırmıştır ne kaybetmiştir. İnanın bunların böyle bir derdi yok. Şimdi Kanal İstanbul’la onlara biz bunu anlatacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı, konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı: Kanal İstanbul’un nihai ÇED raporu yayınlandı: Kuş göç yolları bozulacak

"Bunlara sorsan zaten Marmaray da Avrasya da 3. köprü de Osmangazi de olmazdı. Yaptık mı yaptık. İzmir’e 3,5 saatte gidiyor muyuz, gidiyoruz. Ya senin milletvekili olduğun yere gidiyoruz"

Yerli otomobil

Yerli otomobilin için cuma gününü hatırlatan Erdoğan, "Uzaydan denizlerin altına kadar her yerde Rabbimizin bize bahşettiği tüm zenginlikleri keşfetmenin, faydalara dönüştürmenin gayreti içerisindeyiz" şeklinde konuştu.

Erdoğan’ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

İnsanlık tarihi savaşlardan daha ziyade ilmi zenginliklerle şekillenerek bu günlere gelmiştir.

Semerkand’dan Kurtuba’ya kadar böyle büyük medeniyeti inşa eden büyük bir milletin mensubu olduğumuzu asla aklımızdan çıkarmamamız gerekiyor.

Binlerce yıldır insanlığın sahip olduğu birikimin en önemli taşıyıcılarından olan İstanbul’umuzu inşallah gelecekteki büyük atılıma da ev sahipliği yapacaktır.

Kağıdı Çinliler bulmuş olsa da onu hakkıyla kullanan ve daha sonra Batı’ya ulaştıran bizim ecdadımızdır.

Bilim tarihinin bugünkü kaynakları büyük ölçüde Avrupa referanslıdır. İstisnaları dışında, oryantalist bakış açısının ürünüdür.

Müslüman alimleri yok saymak kasıtlı değilse cehaletle izah edilebilir.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde