Erdoğan'dan İstanbul itirafı: Ucube inşaatlar yaptık

Erdoğan'dan İstanbul itirafı: Ucube inşaatlar yaptık

Erdoğan, kentsel dönüşüm politikalarıyla ilgili “İstanbul’da ucube inşaatlar yaptık” itirafında bulundu.

Erdoğan'dan İstanbul itirafı: Ucube inşaatlar yaptık
16px
24px
01.07.2016 12:09
ABONE OLgoogle
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul'da Fethiye Hasan Gümüşdağ camii açılışında konuştu. Erdoğan İstanbul için bir itirafta da bulundu. Erdoğan, "İstanbul için çok yanlış şeyler yaptık. Ucube binalar yaptık" dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Dün arabayla iki ayak arasında 3 dakikada geçtik. Eskiden o körfezi dolaşmak sıkıntılıydı. Bayramlarda hele hele, Yalova’dan karşı karşıya geçiş, saatlerce beklerdik. Bayram sonuna kadar ücretsiz, inşallah bayram sonuna kadar köprümüzün Bursa ayağı da bitecek. Bursa’ya nonstop gidebileceğiz.

İSTANBUL'DA YANLIŞ YAPTIK

20 yıl önce şu Küçükçekmece neydi? Nereden nereye geldi değil mi? Her zaman söyledim, yol medeniyettir, su medeniyettir. Yolunuz yoksa, suyunuz yoksa medeniyiz diyemezsiniz.

İstanbul’da çöp dağları vardı. İstanbul’da susuzluk vardı. 1,5 yılda biz deldik, oradan İstanbul’a suyu getirdik. Ve şimdi İstanbul’un artık su sıkıntısı yok. 

UCUBE İNŞAATLAR YAPTIK

İstanbul’da yanlışlık yaptık. Ucube inşaatlar yaptık. “Gelin birçok yerde kentsel dönüşüm yapalım” diyoruz. 6 katlı evi var, diyor ki “6 çocuğum var.” Ya olmasın demiyorum ama bu kadar yüksek olmasın.

HAVALİMANI SALDIRISININ FAİLİ DAEŞ

Konuşmasında geçtiğimiz günlerde ATatürk Havalimanında düzenlenen alçak terör saldırısına değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Havalimanında yaşananları gördünüz. Büyük ihtimalle DAEŞ'in saldırısıydı" dedi. Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti:

Bunlar İslam adına bu saldırıları yapıyor. Bu insanlar kadın çocuk yaşlı tanımıyor. Bunların yeri cehennemdir. Son olarak şehitlerimize Allah'tan rahmet yaralı vatandaşlarımıza da şifa diliyorum. Şunu bilin ki terörün ve teröristin dini dili ırkı yoktur. Biz kararlılığımızdan taviz vermeyeceğiz. Bizi bölmek isteyenler hedeflerine ulaşamayacaktır. İnşallah bu birlikteliğimiz dalga dalga tüm Türkiye'ye yayılıyor, yayılacak.

TEK TEK HESAP VERECEKLER

Mardin'de askerimizle polisimizle iftar yaptık. Sordum bitirelim mi? diye. Sonuna kadar devam edelim dediler. İşte bu kardeşlerim şehitliği inanmışlar. İnşallah bu işi er ya da geç bitireceğiz. Bunların benim Kürt kardeşlerimi sevmek gibi bir derdi yok aksine onların düşmanı. Dokunulmazlıkların kalkması ile bunlar mahkemede tek tek hesap verecekler. Belediyeler de öyle. Kim benim vatandaşımın verdiği vergiyi teröre aktarıyorsa hesabını verecek.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde