Erdoğan'dan İdlib açıklaması: Bir savaş diyebilirim!

Erdoğan'dan İdlib açıklaması: Bir savaş diyebilirim!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İdlib'de yaşanan gelişmelere ilişkin, 'Bir savaş diyebilirim. Tank-zırhlı araçlar imha edildi. Rejim zulmü durmadıkça oradan çekilmemiz söz konusu değil' dedi.

Erdoğan'dan İdlib açıklaması: Bir savaş diyebilirim!
16px
24px
21.02.2020 15:29
ABONE OLgoogle

Bu akşam Türkiye saati ile 18:00'de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşeceğini söyleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İdlib'deki tüm gelişmeleri ele alacağız" dedi.

İstanbul'da cuma namazının ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İdlib'deki tavırlarının bugün Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le yapacakları görüşme sonucunda belli olacağını söyledi.

Erdoğan, "Saat 18.00 gibi Putin ile telefon görüşmem olacak. İdlib'deki tüm gelişmeleri ele alacağız. Temenni ederim ki bu görüşmeyle de hayırlı bir adım atmış oluruz" diye konuştu.

İdlib'de devam eden çatışmalar için 'savaş' ifadesini kullanan Erdoğan, "İdlib'de yoğun bir ben buna savaş diyebirim şu anda orada devam ediyor. İdlib'de 150 civarında rejim mensubu etkisiz hale getirildi. Çok sayıda araç gereç imha edildi. 12 tank, 3 zırhlı araç, 14 top obüsü, 2 dorçkalı pikap imha edildi. Orada mücadele kararlılıkla devam ediyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

Bir savaş diyebilirim. Tank-zırhlı araçlar imha edildi. Rejim zulmü durmadıkça oradan çekilmemiz söz konusu değil.

Burada bu zulüm bitecek. Akşam Sayın Putin ile görüşeceğiz. Saat 18.00 gibi Putin ile telefon görüşmem olacak. Şu an itibarıyla İdlib'deki tüm gelişmeleri ele alacağız. Temennni ediyorum ki sonuç alırız.

Biz nasıl Rusya'dan S-400'den aldıysak, Trump'a söyledim, gelin bize Patriot verin dedik. İkisini de kullanabiliriz. Bize olumlu bir cevap vermediler.

Hafter, bizim için bir muhatap değil. Hafter orada bir maaşlı lejyoner, meşru birisi değil, illegal, gayrimeşru.

Biz nasıl Suriye halkının daveti üzere oradaysak Libya’da da Libya halkının daveti üzerine anlaşmamızı yaptık ve o şekilde Libya’ya gittik. Aramızdaki fark bu.

Merkel ve Macron, Putin'le yaptıkları görüşmede, İdlib'de çok kararlı bir ateşkesin yapılması için bir daveti kendisine yaptılar. Henüz beklenen bir cevap vardır diyemem.

(Merkel ve Macron İdlib konusunda) Dörtlü zirve için 5 Mart'ta İstanbul'u teklif ettiler, henüz Putin onlara arzu edilen cevabı vermedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde