Erdoğan'dan Haluk Dinçer'e 'Hayal' cevabı

Erdoğan'dan Haluk Dinçer'e 'Hayal' cevabı

Haluk Dinçer'in "Reform yapılmazsa 2023 hedefleri hayal" sözüne cevap Erdoğan'dan geldi. Erdoğan "2023 hedefleri asla hayal değil" diye karşılık verdi.

Erdoğan'dan Haluk Dinçer'e 'Hayal' cevabı
16px
24px
18.09.2014 15:45
ABONE OLgoogle
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3 yıl aradan sonra ilk kez bir TÜSİAD toplantısına katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılım ile gerçekleştirilen TÜSİAD Yüksek İstişare Konsey Toplantısı İstanbul Four Seasons Bosphorus Otel’de gerçekleşti. Erdoğan kürsüden Haluk Dinçer'in "Reform yapılmazsa 2023 hedefleri hayal" sözüne  cevap verdi. 

"2023 hedefleri asla ulaşılmaz değildir"

Türkiye'nin 12 yılda nice ilkleri başardığını, rekorlara imza attığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, gelecekte de aynı şekilde devam edeceklerini söyledi. 

TESK Genel Kurulu'nda dün esnaflara da söylediklerini tekrarlamak isteyen Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Enerjimizi kutuplaşmaya, kamplaşmaya, gerilime değil, artık yeni Türkiye'ye, büyük Türkiye'ye sarf edelim. Buraya sarf edeceğiz. Şüphesiz ki halkın seçtiği bir Cumhurbaşkanı olarak, benim birinci görevim budur. Çözüm sürecini daha ileri seviyelere taşıyarak, paralel yapıyı tamamen tasfiye ederek, ekonomiyi daha da güçlendirerek, inşallah 2023 hedeflerine ulaşacağız. İşte göreve geldiğimizde kişi başına milli gelir neredeydi, şimdi nerede? Merkez Bankamızın döviz rezervi neydi, şimdi ne? Her şey bir hayalle başlar. Hayali olmayanın hedefi, planı, projesi de olmaz. Meşhur bir söz vardır, 'Ya bir yol bulacağız ya da yeni bir yol yapacağız.' Bunun başka çıkışı yoktur ama asla umutsuz olmayacağız. İnancımızı asla kaybetmeyeceğiz. 2013 hedefleri asla ulaşılmaz değildir. Biz bunun hayalini kurduk, bunu hedef haline getirdik ve buna da gönülden inandık. Eğer bir yol bulunmazsa gerekiyorsa 17 bin kilometre bölünmüş yol açtığımız gibi yine burada da yol açmaya devam ederiz ve o hedeflere ulaşırız. Biz önce inanalım."

TÜSİAD Başkanı Haluk Dinçer'in Cizre'den, oraya gidecek olmasından bahsettiğini hatırlatan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Temennim odur ki inşallah bu seyahatlerin arkasından orada yatırımlar da bunu takip eder ve oralarda yatırım süreci de başlar. Böylece de oralardaki sanayileşme olayı bölgede inanın çözüm sürecini çok farklı bir döneme ulaştırır. Çünkü terör noktasında istismar edilen birinci derecede fakirliktir. Bunlar istismar ediliyor. Bunun yanında ideolojik bir yapı o da istismar ediliyor. Fakat bakın 1,5 yıldır kepenkler inmiyor. Bunlar kazanımımızdır. Şimdi yasal düzenleme de yapıldı. Bununla birlikte bunun arkasında durmak ve bundan sonraki süreci buna göre yönetmek, inanıyorum ki Türkiye'de terörün yerini barışın aldığı bir yapıyı getirecektir. Çalışalım, inanın ki başarı arkasından gelecektir. Gayret bizden diyoruz, tevfik Allah'tandır."

Erdoğan, 12 yıl önce "hızlı tren" denildiği zaman, bunu hayal görenler, kendileriyle dalga geçenler olduğunu ancak şimdi Ankara-İstanbul, Ankara-Konya arasında hızlı trenin sorunsuz işlediğini dile getirdi. 

Aynı şekilde "Marmaray" dediklerinde, herkesin dalgasını geçtiğini aktaran Erdoğan, "Şimdi Boğaz'ın altından Marmaray hamdolsun yüzbinlerce insanı taşıyor. Önümüzdeki yıl sonuna kadar tüp geçit de bitecek ve otomobiller boğazın altından inşallah gidip gelmeye başlayacaklar. Aynı şekilde inşallah 2015 sonuna kadar Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü bitireceğiz ve bu köprüyle birlikte orada da aynı raylı sistem inşa edilmiş olacak ve bunlar da İstanbul'un ulaşımına ilişkin atmış olduğumuz adımlar" ifadelerini kullandı.  

"Tek haneli enflasyon" deyince "hayal", "IMF'ye borç ödenmez, IMF'siz ekonomi ayakta duramaz" diyenlerin bulunduğunu kaydeden Erdoğan, 2005'ten itibaren enflasyonun tek haneye indiğini ve her şeyin ayakta olduğunu anımsattı. 

Haluk Dinçer ne demişti. Okumak için tıklayın
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde