Erdoğan'dan Gül'e Türk tipi başkanlık yanıtı

Erdoğan'dan Gül'e Türk tipi başkanlık yanıtı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türk tipi başkanlık sistemi olmaz diyorlar. Bal gibi olur. Neden olmazmış'' dedi.

Erdoğan'dan Gül'e Türk tipi başkanlık yanıtı
16px
24px
28.02.2015 05:09
ABONE OLgoogle
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türk tipi başkanlık sistemi olmaz diyorlar. Bal gibi olur. Neden olmazmış'' dedi. Erdoğan'ın sözleri 11. Cumhurbaşkanı Gül'ün 'Türk tipi başkanlık olmamalı' sözlerine yanıt olarak yorumlandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, valiler toplantısında konuşurken ''Türk tipi başkanlık sistemi olmaz diyorlar. Bal gibi olur. Neden olmazmış'' dedi. Geçtiğimiz günlerde 11'nci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, gazetecilerin başkanlık sistemi ile ilgili sorularına ''Türk tipi başkanlık sistemi olmamalı'' yanıtını vermişti.  Erdoğan'ın sözleri Gül'e yanıt olarak yorumlandı. 

Erdoğan, başkanlık sistemi ile ilgili olarak şunları söyledi: ''Çok açık söylüyorum, Türk tipi başkanlık sistemi olmaz diyorlar. Bal gibi olur neden olmazmış.Küba, Rusya , Arjantin hepsinin farklı sistemleri var. Bir arı maharetiyle şöyle çiçeklerden nasibimizi alalım, kendi balımızı yapalım. İşte bizim başkanlık sistemimiz der geleceğe yürürüz''

GÜL: TÜRK TİPİ BAŞKANLIK OLMAMALI DEMİŞTİ

11'nci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 20 Şubat'ta cuma namazı çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtlarken başkanlık sistemi ile ilgili olarak şunları söylemişti:''Bu konuların bilinerek tartışılması çok önemli. Nasıl bir başkanlık? Çok önemli. Türk tipi bir parlamenter sistem yaşadık ve bunun sıkıntılarını gördük. Türk tipi bir başkanlık sistemi olmaması gerekir. Bir başkanlık sistemi olacaksa ABD’de olduğu gibi gerçekten kuvvetler ayrılığının açık seçik sarih bir şekilde yazıldığı, her şeyin çok iyi tarif edildiği gelişmiş demokrasilerde hukukun üstünlüğüne dayalı şekilde olursa şüphesiz o da demokratik bir sistemdir''
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde