Erdoğan'dan Gayrimenkul Kıymetler Borsası önerisi

Erdoğan'dan Gayrimenkul Kıymetler Borsası önerisi

Erdoğan, bugün İSEDAK'ın 30. toplantısında yaptığı konuşmada önemli mesajlar verdi ve katılımcılara Menkul Kıymetler Borsası gibi bir de Gayrimenkul Kıymetler Borsası kurulması önerisinde bulundu.

Erdoğan'dan Gayrimenkul Kıymetler Borsası önerisi
16px
24px
27.11.2014 09:58
ABONE OLgoogle
Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün İSEDAK'ın 30. toplantısında yaptığı konuşmada katılımcılara 'Gayrimenkul' önerisinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün İSEDAK'ın 30. toplantısında yaptığı konuşmada önemli mesajlar verdi ve katılımcılara Menkul Kıymetler Borsası gibi bir de Gayrimenkul Kıymetler Borsası kurulması önerisinde bulundu.

İslam İşbirliği Teşkilatı Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi'nin (İSEDAK) Daimi Başkanı olarak, İstanbul Kongre Merkezi'ndeki 30. İSEDAK Toplantısı'nın açılış konuşmasını yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şimdiye kadar faaliyetlerini hep yakından takip ettiği, izlediği ve başbakanlığı sürecinde gereken her desteği vermeye çalıştığı İSEDAK çalışmalarını 5 yıl süreyle birlikte ifa edeceklerini söyledi.

Bu süre içerisinde İSEDAK'ın ülkeler, halklar için, tüm insanlık için hayırlı adımlar atmasının, şahsının ve tüm üyelerin gayesi olacağını belirten Erdoğan, şunları kaydetti:

"Niyetimiz hayr, inşallah akıbet de hayr olacaktır. 30. toplantıyı açarken Allah'tan yolumuzu, bahtımızı açık etmesini, gayretlerimizi hayra tebdil etmesini diliyor, bunun için dua ediyorum. İslam ülkeleri gerek ticaret, gerek kalkınma göstergeleri açısından son yıllarda önemli ilerlemeler kaydetti. Son 10 yılda dünya ticareti içerisinde İslam ülkelerinin payı yaklaşık yüzde 50 artmış bulunuyor. Bu dönemde iş ticaretimizde de çok önemli gelişmeler yaşandı. İslam İşbirliği Teşkilatı üyesi ülkeler arası ticaret yüzde 50'nin üzerinde bir artış kaydetti. Yine 2002-2012 yılları arasında küresel reel büyüme oranı ortalama yüzde 2.7 olarak gerçekleşmişken İslam ülkeleri aynı dönemde ortalama yüzde 5,4 büyüdü." 

Erdoğan açılışta yaptığı konuşmada 'Menkul Kıymetler Borsaları Forumu, İSEDAK Forumu ve Merkez Bankaları son derece başarılı şekilde faaliyetlerini sürdürüyorlar. İSEDAK borsa endeksinin önümüzdeki dönemde gerçekleşecek sermaye akımlarına katkı sağlayacağını düşünüyorum. Bence İSEDAK Menkul Kıymetler Borsası'nın yanında belki bir de Gayrimenkul Kıymetler Borsasını kurmasında fayda görüyorum. İSEDAK'ın altın borsası konusunda adım atması gerekir. Altın kağıt karşısında üst derecee rolü olan bir varlıktır bunun üzerinde de durulması gerekir. Tüm üye ülke ve ilgili kuruluşlarımıza burada adaleti yakalaması açısından fayda var diyorum. Bu endeksin aktif yatırımcı unsurlar haline gelmesinde fayda var diye inanıyorum' dedi.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde