Erdoğan'dan Fransız gazeteciye: FETÖ ağzıyla konuşuyorsun...

Erdoğan'dan Fransız gazeteciye: FETÖ ağzıyla konuşuyorsun...

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ortak basın toplantısı düzenliyor.

Erdoğan'dan Fransız gazeteciye: FETÖ ağzıyla konuşuyorsun...
16px
24px
05.01.2018 19:11
ABONE OLgoogle

İki liderin açıklamalarından sonra basın mensuplarıyla soru cevap yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sorulan soru ise salonda gerilime sebep oldu.

Fransız gazetecinin bir sorusuna, Erdoğan çok sert yanıt verdi. Fransız gazeteci Erdoğan’a, “Türkiye Suriye’ye TIR’larla silah gönderdi” dedi. Bu ifade üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sorunuzu anlamadım? Suriye’ye kim silah gönderdi” derken, “Kamyonlar, MİT servisinin kamyonları bulunmuş. 2014 Ocak ayında sınırda bulunmuş, içinde silah bulunmuş” yanıtını aldı.

Bunun üzerine Erdoğan, “Sen FETÖ ağzıyla konuşuyorsun” dedi. Fransız gazeteci, “Gazeteci ağzıyla konuşuyorum” derken, Erdoğan, “Çünkü o operasyonu yapanlar FETÖ’nün savcılarıydı. Şu anda hapisteler. Operasyonu yaptılar. Bakın istihbarat teşkilatlarının bu tür operasyonlara yönelik, kamyonlarla silah taşımaya yönelik yetkileri vardır. Sen bana bu soruyu böyle soruyorsun da Amerika’nın 4 bin TIR Suriye’ye getirdiği silahları niye sormuyorsun? Gazetecisin ya. Bunları da araştırsaydın, niye bunların üzerine durmuyorsun? Bunları yazın. Sorularınızı sorarken bu noktada hassas olur. Ve bir başkasının ağzıyla konuşmayın. Ve bunları da kolay kolay karşınızda yutacak birisi yok, bilmenizi isterim. FETÖ ağzıyla konuşmamayı da lütfen öğrenin” yanıtını verdi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde