Erdoğan’dan FETÖ itirafı: Bizim zamanımızda büyüdü

Erdoğan’dan FETÖ itirafı: Bizim zamanımızda büyüdü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CNN Türk-Kanal D ortak canlı yayınında soruları cevaplandırdı. Erdoğan, röportaj sırasında Mehmet Soysal’ın 'FETÖ’nün sizin zamanınızda büyüdüğü iddialarına ne yanıt verirsiniz' sorusuna, 'FETÖ bizim zamanımızda büyüdüğü iddiasını reddetmem, doğrudur' açıklamasında bulundu

Erdoğan’dan FETÖ itirafı: Bizim zamanımızda büyüdü
16px
24px
08.06.2018 04:46
ABONE OLgoogle
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, CNN Türk-Kanal D ortak canlı yayınında soruları cevaplandırdı.

Spiker Buket Aydın moderatörlüğündeki “Seçim Özel”de, Demirören Medya Grup Başkanı, Kanal D ve CNN Türk İcra Kurulu Başkanı Mehmet Soysal ve Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat sordu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim süreciyle ilgili merak edilenleri yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, röportaj sırasında Mehmet Soysal’ın FETÖ’nün sizin zamanınızda büyüdüğü iddialarına ne yanıt verirsiniz” sorusuna dikkat çeken bir yanıt verdi.

Erdoğan, FETÖ’nün AKP döneminde büyüdüğünü kabul ederek, “FETÖ bizim zamanımızda büyüdüğü iddiasını reddetmem, oğrudur. Bizim zamanımızda böyle bir ihanet içerisinde olacaklarını düşünmedik. Aldatıldık”ifadelerini kullandı.

KANDİL VE SİNCAR'A OLASI OPERASYON

 Olayın tabi 2 boyutu var. Kandil var Sincar var. Irak'tan Türkiye'ye herhangi bir tehdit olursa, Bağdat yönetimiyle bunu görüşürüz. Bağdat 'ben bunu çözerim' dediği taktirde ne ala. 'Çözemem' derse Sincar'ı da Kandil'i de vururuz. Bunu ilk defa söylüyorum. Mahmur. Mahmur çok önemli. BM şöyle demiş böyle demiş... BM'nin Mahmur meselesini de halletmesi lazım. Mahmur bir kuluçka yuvasıdır. Ban Ki Moon ile bunları çok konuştum. Şimdi de konuşuruz. Bu meseleyi çözmezseniz vururuz. Kandil nereden besleniyor sanıyorsunuz? Mahmur'dan. Sİncar da küçük bir Kandil'dir aslında.

Bizim o bölgeyi İran'la görüşmemiz söz konusu. Ruhani ile yaptığım görüşmeler var."

ABD İLE MENBİÇ MUTABAKATI

Pompeo ile iş farklı bir yere geldi. Mevlüt Bey de söyledi "sözlerinde samimiydi" dedi.

BEDELLİ ASKERLİK

 Bu bedelli askerlik konusunda Sayın Başbakan açıklama yaptı. Nasip olursa 24 Haziran'dan sonra hemen bu işe girmek olmaz, hassas olmalıyız. Askerle çalışmamız gerek. Bir yanda Afrin var Sincar var, Kandil var. Ortak aklı oluşturur hayırılısıyla adımı atarız.

KÜRT SORUNU

Diyarbakır'da ne dedim 'artık Kürt sorunu yoktur' dedim. Baskıcı, inkar politikalarına kim maruz kaldı biz kaldık. Kürt kardeşlerimizi çok aldattılar, kendi devletlerine düşman hale getirdiler. Ben de diyorum ki Kürt kardeşim bu oyuna gelme. Yaradılanı yaradandan ötürü sevelim. Onun için Rabia diyoruz. Irkçılığı kesinlikle reddediyoruz.

"BİR GECE ANSIZIN VURABİLİRİZ"

Biz artık eski Türkiye değiliz. İHA'larla SİHA'larla yaptıklarımız var. Bir de F-16'larla yapılacak olanlar var. Bizler herhalde düşmana malzeme verme yolunu tercih edemeyiz. Bir gece ansızın vurabiliriz. Stratejimiz bu olacak

FENERBAHÇE'DE ALİ KOÇ DÖNEMİ

 Gerçekten Ali Bey açık ara bir başarı elde etti. Doğrusu ben de evelsi gün arayıp kendisini tebrik ettim. Yeni dönemde o da artık bu beklenen başarıyı ortaya koyması lazım. Sadece ulusal bazda müsabakalar olmayacak. Zannediyorum, hocayla devam etme gibi bir şeyi var. Aykut Hoca ile devam etmeleri, eksiklerin giderilmesi onların sorunudur. Tüm futbolcularla atılacak adımlarda güçlü bir Fenerbahçe ortaya çıksın isteriz. Galatasaray iyi bir noktaya gelmiş vaziyette. Orada da Fatih Hoca'nın kendine has üslubu ve ispatlamış olduğu konumu var. Beşiktaş'ta Şenol Hoca zaten tartışılmaz bir durumu var. Kimler gidecek, kalacak bunlar belli değil. Biz de bunları gazetelerden takip ediyoruz. Bizim bu kulüplerimiz, Trabzonspor da dahil. Başakşehir de benim takım. Orada da Abdullah Hoca kendisini ispatlamış vaziyette. Başakşehir'in de ulusal, uluslararası bazdaki başarıları bizleri çok çok sevindirecektir. Kulüplerimize başarılar diliyorum. Artık uluslararası bazda şöyle bir zorlarlarsa biz de iftihar ederiz.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde