Erdoğan’dan Durmuş Yılmaz'a sert yanıt!

Erdoğan’dan Durmuş Yılmaz'a sert yanıt!

Merkez Bankası eski başkanı Durmuş Yılmaz’ın “faiz silahıyla yapısal sorunlar çözülmez” şeklindeki sözlerine Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan sert tepki geldi.

Erdoğan’dan Durmuş Yılmaz'a sert yanıt!
16px
24px
03.02.2015 23:00
ABONE OLgoogle
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mali Cumhurbaşkanı İbrahim Boubacar Keita ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Merkez Bankası eski Başkanı Durmuş Yılmaz’ın faiz konusundaki eleştirileri hakkında görüşü sorulan Erdoğan, “Durmuş Bey kendi işine baksın. Onu muhatap alıp da burada herhangi bir şey söyleyecek halim yok. Kendisinin barışı grafiğini gayet iyi bilen birisiyim. Onların dönemi bizim faizle mücadelemizde çok farklı bir mücadeleyi sürdürdüğümüz dönem olmuştur. Kendi maharetleri değildir. Bizim özel gayretlerimizdir. Düşük faiz, büyüme oradaki tespitleri de çok çok yanlış. Gerek ABD’yi bu şekilde değerlendirmesi ayrı bir yanlış. Şu anda ABD’yi az büyüyen bir ülke olarak nitelemek bir insanın bakar kör olmasıdır. Şunu sormak lazım. Şu anda ABD’de faiz oranı nedir, enflasyon nedir? Bunu bir öğrensin. Acaba büyüme oranları bize göre nedir? Buna bakmak lazım” şeklinde konuştu.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde