Erdoğan'dan Doğan Grubu'na Diriliş Ertuğrul' tepkisi

Erdoğan'dan Doğan Grubu'na Diriliş Ertuğrul' tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TRT World'ün tanıtım gecesinde Altın Kelebek Ödül töreninde yaşanan gerilim hakkında konuştu.

Erdoğan'dan Doğan Grubu'na Diriliş Ertuğrul' tepkisi
16px
24px
16.11.2016 07:52
ABONE OLgoogle

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TRT World Kanalının açılış gecesinde bir konuşma yaptı. Erdoğan konuşmasında, Altın Kelebek Ödül Töreni’nde, En İyi Dizi dalında ödüle layık görülen TRT yapımı Diriliş Ertuğrul dizisi oyuncularının ve yapımcısının açıklama yapmalarına müsaade edilmemesiyle ilgili yaşanan durumu ve gecenin sunucusu Okan Bayülgen’in bu konuya ilişkin özür dilemesine tepki gösterdi. Erdoğan, ‘onların verecekleri ödül önemli değil’ dedi.

Erdoğan’ın açıklamalarından satırbaşları şu şekilde:

Tarihi, kültürel ve coğrafi bakımından bu derece güçlü derinliğe sahip bir ülkenin, etrafında yaşanan hadiselere kayıtsız kalması, gözünü kapatması, sırtını dönmesi mümkün değildir. Türkiye 2002’den beri dış politikasını bu gerçeğin idrakinde olarak şekillendiriyor, adımlarını da bu çerçevede atıyor.

Şüphesiz ülkemizin son 14 yılda yaşadığı sessiz devrimin en görünür olduğu alanların başında dış politika geliyor. Burada şunu açık ve net olarak ifade etmek isterim. Türkiye bizim dönemimizde dış politika tasavvurunda ciddi bir paradigma değişikliğine gitmiştir. Bugün Türk dış politikasının ana ekseni, insani değerler bunun yanında milli çıkarların tam uyumu üzerine kuruludur.

Dünyanın bir tarafı kan revan içindeyken küresel barışın olmayacağını biliyoruz.
Yapılanlar kadar yapılanların hakkıyla anlatılması da önemlidir. Biz ne yazık ki bu konuda yeterince başarılı değiliz. Ülkemizde olanlar çarpıtılarak dışarı anlatılıyor.
Eğer darbe başarılı olsaydı uluslararası medya ekranlarını ve sayfalarını cuntacıların emrine vereceklerdi.

Özel medya kuruluşlarımızın çoğu 15 Temmuz gecesi demokrasinin yanında durdular. Onlara bir kez daha teşekkür ediyorum.

DİRİLİŞ ERTUĞRUL YORUMU VE OKAN BAYÜLGEN’E TEPKİ

Aslanlar kendi hikayelerini yazmadıkça, avcıların kahramanlık hikayelerini dinlemek zorundadır. Bu yüzden, aslanlar kendi hikayelerini yazmaya devam edecek.

Diriliş’in yorum yapmalarına engellemelerine bakmayın. Bu millet sizi bağrına bastı, onlar basmasa ne yazar. Onların vereceği ödül önemli değil, önemli olan sizin milletin gönlünü kazanmış olmanız. 

Benim torunlarım bile bırakamıyor. Tamamını değil, özetini bile izliyorlar. (Okan Bayülgen) Beyfendi daha önce izlememiş, izleyecekmiş.

Diriliş Ertuğrul Dizisi'nin ekibi de Erdoğan'ın desteği sonrası, ayağa kalkarak Erdoğan'ın alkışladı...

NE OLMUŞTU?

Hürriyet okurlarının oylarıyla gerçekleştirilen 43. Pantene Altın Kelebek Ödülleri geçtiğimiz akşam sahiplerini bulmuştu.

Altın Kelebek ödül töreninde 'Diriliş Ertuğrul'un yapımcısına konuşma izni verilmemesi üzerine dizisinin oyuncusu Cavit Çetin Güner, ödülü ayağının dibine koyup "Pabucum daha değerli" notuyla paylaşım yapmıştı.

Ardından dizinin yapımcı ve senaristi Mehmet Bozdağ, Instagram'da yaptığı açıklamada ödülü iade ettiğini duyurmuştu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde