Erdoğan dan Demirtaş'a cevap: Yufka mı açacaksınız, evet gelirim

Erdoğan dan Demirtaş'a cevap: Yufka mı açacaksınız, evet gelirim

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisi için 'Evde konserve mi yapacaksınız, yufka mı açacaksınız, çağırın gelir' diyen Demirtaş'a "Evet ben, milletin çağırdığı her yer bugüne kadar gittim" diye yanıt verdi.

Erdoğan dan Demirtaş'a cevap: Yufka mı açacaksınız, evet gelirim
16px
24px
28.05.2015 09:29
ABONE OLgoogle
Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisi için 'Cumhurbaşkanı nereye çağrılsa gidiyor, evde konserve mi yapacaksınız, yufka mı açacaksınız, çağırın gelir' diyen Demirtaş'a "Evet ben, milletin çağırdığı her yer bugüne kadar gittim, bundan sonra da giderim" diye yanıt verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Anadolu Hotels'de düzenlenen Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) Genel Kurulunda yaptığı konuşmada, şoförlerle, otobüsçülerle bir araya gelmekten duyduğu mutluluğu dile getirdi.

"Karşınızda sadece bir Cumhurbaşkanı olarak değil, aynı zamanda gençliğinde 7 yıl boyunca İETT'de çalışmış, otobüsçü kardeşlerimle iç içe bulunmuş biri olarak bulunuyorum" diyen Erdoğan, siyasi hayatının önemli bölümünü il il, ilçe ilçe dolaşarak geçirdiğini, her fırsatta şoförlerle olmaya çalıştığını belirtti.

Erdoğan, Türkiye'nin 2002'de 6 bin 100 kilometre bölünmüş yolu olduğunu, 12 senede ise bunun üzerine 17 bin 600 kilometre bölünmüş yol ilave ettiklerini aktardı. 

"Güncellemenin adı başkanlık sistemi"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, başkanlık sistemi konusunda da "Sistemde bir güncelleme gerekiyor. Bu güncellemenin adı başkanlık sistemi. Millet işte burada bizimle birlikte yeni Türkiye'yi de istiyor, yeni Anayasayı da istiyor, başkanlık seçimini de istiyor. 7 Haziran'da şoförlerimizi, milleti, sandığını küçümseyenlere haddini bildirmeliyiz." dedi.

"Başkanlık sistemini kim istemiyor diye bakıyoruz" diyen Erdoğan, "Gördüklerimiz şunlar; terör örgütü istemiyor, Pensilvanya istemiyor, halka 'Bidon kafalı, göbeğini kaşıyan adam' diyenler istemiyor, Ermeni diasporası istemiyor. Bir de bunlarla aynı çizgiye gelmekten zül duymayan muhalefet partileri, başkanlık sistemini istemiyor. Dikkat edin, bu ittifakta tek bir şey yok. Nedir o? Burada millet yok." ifadelerini kullandı.

"Milletin çağırdığı her yere giderim"

Erdoğan, "Bir başkası çıkmış, 'Cumhurbaşkanı nereye çağrılsa gidiyor, evde konserve mi yapacaksınız, yufka mı açacaksınız, çağırın gelir' diyor. Evet ben, milletin çağırdığı her yere bugüne kadar gittim, bundan sonra da giderim." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

"Doğu'da, Güneydoğu'da Kürt kardeşimin duygularını istismar edip İstanbul'da Beyaz Türklerle kadeh tokuşturmuyorum. Böyle bir derdim de yok. Diyarbakır'da sözde bir müftü, Eskişehir'de eşcinsel aday biz göstermiyoruz. Böyle bir derdimiz de yok. Ege'de, İç Anadolu'da, Karadeniz'de demokrasi ve özgürlük nutukları atıp, bölgede insanları hayatlarından bezdirircesine tehdit etmedik, etmiyoruz. Bizim böyle bir şeyimiz yok ve maalesef aynı şekilde 'milliyetçiyim' diyip bölücü örgütün güdümündeki partiyle, paralel örgütle aynı dili de kullanmadık, kullanmıyoruz.

"Savcımızı şehit edenlere 'terörist' diyemeyenin ne bizim nezdimizde ne milletin yanında kıymeti yoktur. Onlar ancak Mursi'ye verilen idam cezasıyla, rahmetli Menderes'in akıbetiyle bizi korkutmaya çalışıyorlar. Bizim de bu milletin de artık böyle tehditlere karnı tok. Niye? Allah'ın bana vermiş olduğu ömrü ne kısaltmaya ne de uzatmaya sizin gücünüz yetmez. Allah'ın ilahi fermanında ne bir an ileri ne bir an geri. Her şey, Rabbimizin takdirindedir
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde