Erdoğan'dan Demirtaş'a: Abisi dağda, kendisi de fırsatını bulduğunda...

Erdoğan'dan Demirtaş'a: Abisi dağda, kendisi de fırsatını bulduğunda...

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'ın, "Saray" konusundaki sözlerini kastederek, "Kendi üzerindeki karanlık bulutları dağıtmaya çılışıyor" dedi.

Erdoğan'dan Demirtaş'a: Abisi dağda, kendisi de fırsatını bulduğunda...
16px
24px
30.07.2015 07:00
ABONE OLgoogle
Çin'in başkenti Pekin'deki temaslarını sürdüren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın "Suruç'u Saray'a bağlı gladyo yaptı" iddiasına sert yanıt verdi.

Katıldığı Türk-Çin İş Forumu'nun ardından gazetecilere konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları:

- Sayın Başkan (Şi Cinping) ile yaptığımız görüşmelerde Türkiye-Çin ilişkilerini etraflıca ele alma fırsatımız oldu. Geleceğe yönelik ilgili bakan arkadaşlarımıza gerekli talimatlar verildi. Bundan sonraki süreçte bakan arkadaşlarımız işin takipçisi olurken bir iş konseyi toplantısını da gerçekleştirmiş olduk.

ÇİN’DEKİ MÜSLÜMAN TEMSİLCİLERLE BULUŞMA

- İslam Kültür Merkezi’nin temsilcileriyle olan görüşmede de yani bize verdikleri rakamlar filan gerçekten umut verici. Burada 35 bin caminin ve 40 bin din görevlisinin olduğunu kendilerinden öğrendik ve bu mutluluk verici. Ve şu anda bizim Diyanet İşleri Başkanlığımız’la da sürekli irtibat halindeler ve bu verdiklerini ben bir müjde olarak kabul ediyorum.

- Ve kendilerine şunu da çok açık söyledik, kendi içinizdeki birlik beraberliği aynı şekilde ülkenin kendi içindeki birlik beraberliğe yansıtmanız isabetli olacaktır. Bu konuda da onların da bunun idrakinde olduğunu gördük.

- Temenni ederiz ki büyüyen güçlenen Çin içerisinde Müslümanların da aldıkları yer bununla doğru orantılı olarak devam etsin.

- Bu, aslı astarı olmayan kusura bakmayın biraz ağır olacak terbiyesizce bir ifadedir. Bir defa cumhurbaşkanlığı makamının bu tür densizliklere alçaklıklara düşmeyecek kadar yüksek bir makam olduğunu özellikle ifade etmek isterim.

- Her şeyden önce bu ifadeleri kullana şahıs, 6-7-8 Ekim, 50 kişinin öldüğü o katliamın baş sorumlusudur. Şu anda dokunulmazlık zırhı altında bugüne kadar süreci ne yazık ki süreci getirmiştir, lekelemiştir, gölgelemiştir. Şu anda da bakın hala Avrupa’nın ve hatta en son olarak Amerika’nın bir terör örgütü olarak ifade ettiği PKK’ya yönelik böyle bir yaklaşımı ortaya koyamamaktadır.  

- E zaten abisi malum, dağda yetişmiş dağda bugüne kadar gelmiş olan bir kişi. Kendisi de fırsatı bulduğunda herhalde oraya koşar. Zaten zaman zaman talimatları oradan alan tipler bunlar.

- Bir defa bunların ağzından çıkan her kelamı kulaklarının duyması lazım. Her şeyden önce bugüne kadar ülkenin huzuru için, refahı için çalışan bir cumhurbaşkanına kalkıp da bu tür yakıştırmaların içerisine girmek olsa olsa sadece kendi üzerindeki o karanlık bulutları dağıtmaya yönelik adımlardır. Haddini bilsin derim olay budur.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde