Erdoğan’dan Davutoğlu ve Babacan için ‘Habil ve Kabil’ benzetmesi

Erdoğan’dan Davutoğlu ve Babacan için ‘Habil ve Kabil’ benzetmesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni parti çalışmalarını yürüten eski AKP’li isimler için ‘Habil ve Kabil’ benzetmesi yaparak, “Kardeş kardeşi niye vurdu diye sormaya gerek yok. Bu nasip meselesidir" dedi.

Erdoğan’dan Davutoğlu ve Babacan için ‘Habil ve Kabil’ benzetmesi
16px
24px
30.10.2019 14:55
ABONE OLgoogle

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP İl Başkanları Toplantısı’nda yapığı konuşmada, yeni parti çalışmalarını sürdüren AKP’li eski isimler için dikkat çeken bir benzetmede bulundu. Erdoğan, “Bu kutlu yolculukta yoldan çıkanlar, kerameti kendinde görenler olmuştur. En önemlisi de Habil ile Kabil meselesidir. Süreç demek ki ta oradan başlıyor. Kardeş kardeşi niye vurdu diye sormaya gerek yok. Bu nasip meselesidir. Dava adamı sıfatını sonuna kadar taşımak herkese nasip olmaz” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle:

''AK Parti'linin eskisi yenisi olmaz. AK Parti'li olmak demek sadece bir partinin rozetini taşımaktan ibaret değildir. Bizim davamız kıyamete kadar ayakta kalacaktır. AK Parti bu davanın temsilcisi olmayı hak ettiği sürece varlığını ve hizmetini sürdürecektir.

Bu kutlu yolculukta yoldan çıkanlar, kerameti kendinde görenler olmuştur. En önemlisi de Habil ile Kabil meselesidir. Süreç demek ki ta oradan başlıyor. Kardeş kardeşi niye vurdu diye sormaya gerek yok. Bu nasip meselesidir. Dava adamı sıfatını sonuna kadar taşımak herkese nasip olmaz. Milletimiz kurulduğu günden beri AK Parti'yi birinci yaparak bu vazifeyi bize verdiğini göstermiştir. Haziran 2018 ve 31 Mart seçimlerinin sonuçları bize önemli sonuçlar veriyor. Yenilecek ve enerjimizi tazeleyeceğiz. AK Parti hep birlikte ileriye doğru taşıyacağız. Milletimize ve kendimize güvendiğimiz için çıtayı bu kadar yükselttik.

Önümüzdeki yıl sonuna doğru yapacağımız büyük kongrede milletimizin işaret ettiği şekilde kendimizi yenileyecek, enerjimizi tazeleyeceğiz. Yeni sistemde başarı çıtasını yüzde 50'nin üstüne çıkardık. Tek derdimiz iktidarı sürdürmek olsaydı eski sistem iyiydi. Türkiye büyüdükçe imkanları ve kazançlarıyla birlikte dertleri de büyüyor.''

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde