Erdoğan'dan Davutoğlu'na ve Babacan'a çok sert sözler

Erdoğan'dan Davutoğlu'na ve Babacan'a çok sert sözler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin İstanbul İl Danışma Meclisi’nde konuştu.

Erdoğan'dan Davutoğlu'na ve Babacan'a çok sert sözler
16px
24px
07.12.2019 16:05
ABONE OLgoogle

 Erdoğan konuşmasında isim vermeden, yeni parti hazırlıklarını sürdüren AKP’li eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’na ve AKP’li eski Bakan Ali Babacan’a yüklendi.

Ahmet Davutoğlu’nun kurucusu olduğu Bilim ve Sanat Vakfı’na ait İstanbul Şehir Üniversitesi’nin malvarlıklarına Halkbank tarafından tedbir konmuştu. Erdoğan konuşmasında, “Şehir Üniversitesi’nin tahsisini Başbakanlığım döneminde yapan benim. Tahsisini yapan ben olduğuma göre, daha sonra malum zat Başbakan olunca bu tahsisi Şehir Üniversitesi’ne mülkiyet devrine dönüştürmüştür” dedi ve “Öksüz yetimin hakkını kalkıp kurdukları üniversiteye tapu devri yapmak suretiyle, özelleştirme yüksek kurulu başkanı sıfatıyla bunu sağlıyor” ifadelerini kullandı. Erdoğan konuşmasının devamında, “Sayın Babacan var onun da imzası var bu işin altında…” şeklinde konuştu.

Erdoğan’ın konuşmasının ilgili bölümü şöyle:

“İstemezdim. Bilmiyorum şu anda da telefonlarına girdi mi? Malum İstanbul’da bir şehir üniversitesi meselesi ortaya çıkardılar. Ve bu Şehir Üniversitesi meselesinin özellikle bir siyasi ayağında bizim olduğumuzu, bir siyasi ayağında da malum zatın olduğu söyleniyor. Şunu çok açık ve net söylemek zorundayım; Şehir Üniversitesi’nin tahsisini Başbakanlığım döneminde yapan benim. Tahsisini yapan ben olduğuma göre daha sonra malum zat Başbakan olunca bu tahsisi Şehir Üniversitesi’ne mülkiyet devrine dönüştürmüştür. Türkiye’de hiçbir üniversiteye tapu ile mülkiyet devri yoktur, olmamıştır. Bunlar dürüstlüğü kimseye bırakmıyor değil mi? Öksüz yetimin hakkını kalkıp kurdukları üniversiteye tapu devri yapmak suretiyle, özelleştirme yüksek kurulu başkanı sıfatıyla bunu sağlıyor.

Peki bu nasıl doğruluk. Peki yanında kim var? Sayın Babacan var onun da imzası var bu işin altında… Başka kim var; Mehmet Şimşek var. Başka kim var; O zaman Ulaştırma Bakanı olarak, Özelleştirme Yüksek Kurulu’nun içinde olan Feridun Bilgin var. Hani bunlar dürüsttü. Dürüstlüğü bunlar kimseye bırakmıyordu. Ben bunu niye anlatıyorum. Kimin ne olduğunu yaptıkları ile öğrenin diye. Bitmedi. Ve bunlar Halk Bankasını da dolandırmaya çalışıyorlar.”

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde