Erdoğan'dan CHP'ye "yolsuzluk" tepkisi

Erdoğan'dan CHP'ye "yolsuzluk" tepkisi

Erdoğan, "CHP Genel Başkanı kürsüye her çıktığında 'yolsuzluk' diyor. AK Parti'ye yolsuzluk ithamında bulunacak bir parti varsa, en son parti sizsiniz

Erdoğan'dan CHP'ye "yolsuzluk" tepkisi
16px
24px
05.12.2012 14:50
ABONE OLgoogle

Başbakan Erdoğan, "CHP Genel Başkanı kürsüye her çıktığında 'yolsuzluk' diyor. AK Parti'ye yolsuzluk ithamında bulunacak bir parti varsa, en son parti sizsiniz" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, partisini ve şahsını yolsuzlukla tanımlamaya gayret ettiğini belirtti.

Başbakan Erdoğan, "CHP Genel Başkanı tam 2,5 yıldır, kürsüye her çıktığında 'yolsuzluk' diyor. Biz yola çıkarken 3Y prensibiyle yola çıktık. Yolsuzlukla, yoksullukla, yasaklarla mücadele...Bugüne kadar bir tek yolsuzluğu ispat edebilmiş, belgelendirebilmiş, delillendirebilmiş değil'' şeklinde konuştu.

"Türkiye'de AK Parti'ye yolsuzluk ithamında bulunacak bir parti varsa, en son parti sizsiniz" diyen Erdoğan, "Bize yolsuzluk iftirası atacak olan en son kişi geçmişinde SSK'yı batırmaktan başka marifeti olmayan CHP Genel Başkanıdır. Sen SSK'yı batırdın. Bütün belgeleriyle her şey ortada" ifadelerini kullandı.

O havaalanını yine yapacağız

Hakkari'deki havaalanı inşaatının terör örgütü tarafından engellendiğini belirten Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ben şimdi benim Kürt kardeşlerime sesleniyorum: Ey benim Kürt kardeşim, Hakkarili kardeşim sana hizmet gelmesini engelleyen bir partiye nasıl destek veriyorsun? Bak size delille konuşuyorum. Biz size hizmet getirmek istiyoruz, onlar önümüzü kesiyor. Duracak mıyız? Durmayacağız. O havalimanını, havaalanını yine yapacağız"

Terör örgütüyle marjinal sol arasında dayanışma olduğunu söyleyen Başbakan Erdoğan, "Son seçimlerde Hakkari'de yaşadığımız gibi... Açık net her şeyi orada gördük" dedi.
 
Kötü olurmuş

Başbakan Erdoğan, BDP'lilere yönelik fezlekeler konusunda da, ''Hukuk devreye girince, demokratik kurallar işletilince, parlamento, yani milli irade sorumluluk üstlenince aynı BDP'yi mazlum olmakla, mağdur olmakla, itilmiş kakılmış olmakla niteleyebiliyorsunuz. Bu ne biçim anlayıştır? 'Sonrası çok daha kötü olur'muş. Bak, bir de tehdit ediyor. Bu ülkede o zaman hukuk niye var? AK Parti iktidarı niye var? Benim vatandaşım sokağa çıkmasın diye mi var?'' dedi.
 
Terör hak arama yöntemi değil

BDP'nin bir siyasi aktör olmak istiyorsa, sorunun çözümüne katkı yapmak istiyorsa meşru siyasetin dilini, araçlarını kullanmak zorunda olduğunu belirten Erdoğan, ''Aksi halde siyasi muhataplık iddiasında bulunamaz. Bulunsa da ciddiye alınmaz. Şunu artık herkesin görmesi gerekiyor. Terör ve şiddet bir hak arama mücadelesi ve yöntemi değildir. Terör, örgütün kendini var etme biçimidir. İşte bunların dillerinden düşürmedikleri barışın, önündeki en önemli engel şiddetin ta kendisidir'' diye konuştu.
 
Kalbinde merhamet olan aynı yöne bakabilir mi?

Erdoğan, Kürt kökenli vatandaşlara seslenerek, ''Alnı secdeye varan bir insan, 'la ilahe illallah' diyen bir insan, kalbinde merhamet, kalbinde kutsalı olan, kalbinde yaradanın sevgisi olan bir insan bunlarla aynı yöne bakabilir mi? Soruyorum size'' dedi.
 
Başbakan Erdoğan,''Bugün hiçbir kutsalı olmayan terör örgütüne sempati duyan, Selahaddin Eyyubi'nin hatırasını çiğner. Dini değerleri ayaklar altına alan terör örgütüne, kalbinde muhabbet besleyen birisi Ahmed-i Hani'nin hatırasını çiğner'' ifadelerini kullandı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde