Erdoğan'dan Bank Asya itirafı: ''Paralel ile mücadele için Bank Asya en önemli adımdır''

Erdoğan'dan Bank Asya itirafı: ''Paralel ile mücadele için Bank Asya en önemli adımdır''

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı canlı yayında Bank Asya'ya el konulması ile ilgili gelen soruya, "Paralel ile mücadele için Bank Asya en önemli adımdır." şeklinde cevap verdi.

Erdoğan'dan Bank Asya itirafı: ''Paralel ile mücadele için Bank Asya en önemli adımdır''
16px
24px
03.06.2015 08:54
ABONE OLgoogle
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı canlı yayında Bank Asya'ya el konulması ile ilgili gelen soruya, "Paralel ile mücadele için Bank Asya en önemli adımdır." şeklinde cevap verdi. Erdoğan, bu açıklama ile Ali Babacan'ın 'hukuk işlemiştir' ifadelerinin aksine, Bank Asya'ya siyasi bir gasp operasyonuyla el konulduğunu itiraf etmiş oldu.

Erdoğan, sunucunun, "Paralel yapının hala etkin olduğu söyleniyor, mücadele nasıl gidiyor?" şeklindeki çanak sorusuna cevap verirken, ilginç itiraflarda bulundu. Erdoğan, "Paralel yapı sürecinde en önemli konu Bank Asya'dır. Nasıl usulsüz para toplama olduğunu gördük. Bu süreç 1.5 yıl sürdü. Bu iş hukuk içerisinde olmasa hemen olurdu." şeklinde konuştu.

BABACAN NE DEMİŞTİ?

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, "BDDK’nın, TMSF’nin nasıl işleyeceğiniz belirleyen hükümet biziz. Bunlar bağımsız kurumlardır. Önümüzdeki dönemde onların yazılı ve sözlü açıklamalarını takip etmek daha doğru olur." demişti. 

'BU İTİRAFLAR İLE DAVAYI HIZLANDIRACAK, DELİLLERİ SUNDULAR'

Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Sami Karahan, Erdoğan'ın siyasi el koymayı itiraf eden açıklamalarını Twitter hesabından değerlendirdi. Tüm hisse sahipleri ve mudileri dava açmaya çağıran Prof.Dr. Karahan, "Yapılan itiraflar davayı hızlandıracak ve kazanılmasını çok kolaylaştıracak. Bir sürü yazışmayla elde edilemeyecek delilleri kendileri sundu." dedi.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde