Erdoğan'dan ABD'ye sert sözler: ''Vicdansızlar, ahlaksızlar, edepsizler''

Erdoğan'dan ABD'ye sert sözler: ''Vicdansızlar, ahlaksızlar, edepsizler''

Erdoğan, Afrin'de sivillerin hedef alındığı iddiaları için ABD'ye tepki gösterdi. Erdoğan "Sizin kanınızda sivilleri vurmak var, bizde yok" dedi.

Erdoğan'dan ABD'ye sert sözler: ''Vicdansızlar, ahlaksızlar, edepsizler''
16px
24px
24.02.2018 12:14
ABONE OLgoogle

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afrin'de sivillerin hedef alındığı iddiaları için ABD'ye tepki gösterdi. Erdoğan "Sizin kanınızda sivilleri vurmak var, bizde yok" dedi.

Kahramanmaraş’ta partisinin il kongresi öncesi konuşan Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

“Bu yola çıktığımızdan bugüne siz bizi hiçbir zaman yalnız bırakmadınız. Sizlerle güç bulduk. Bu gücümüzü tüm Türkiye'ye yaydık. 16 yıldır, gündüz gece sizinle yürüyoruz. Sizin bu heyecanınız, bu coşkunuz bizim heyecanımız oldu, bizim coşkumuz oldu. İnşallah öyle bir an olduğunda önce şahsım ve beraber gidiyoruz dediğimiz anda beraber gideceğiz. Hanım kardeşlerimden şu anda mavi berelileri görüyorum, bordoluları gördüm. Bu sabah itibarıyla 1931 teröristi etkisiz hale getirdik. Dün, cumaydı, dün tüm askerlerimiz hamdolsun secdede gördüm, rükuda gördüm.”

“VİCDANSIZLAR, AHLAKSIZLAR, EDEPSİZLER”

Erdoğan, ABD’ye çok sert tepki gösterdiği konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“Geçmişteki o ecdadımızın varisleri olarak şimdi de yine Mehmedimiz aynı yolda yürüyor. Bir taraftan SİHA'larımızla, bir taraftan F-16'larımızla, helikopterlerimizle, tanklarımızla, toplarımızla Mehmetdimize saldıranları inlerinde boğduk, boğuyoruz. Birileri ne diyor? Sivilleri vuruyorlar. Vicdansızlar, ahlaksızlar, edepsizler bizim kanımızda sivilleri vurmak yok ama sizin kanınızda var. Siz, Mali'de, Ruanda'da, Korsika'da durmadınız Libya'da bunu yaptınız. Türk'ü bu konuda bu şekilde yorumlayamazsınız.

Biz elinde silahı ile vatanımıza saldıranlara bunun hesabını soruyoruz. Sizin 10 bin km'den buralara neden geliyorsunuz? Kimse bize ne için bu sınırları koruyorsunuz diyemez. Saldıranlara hesabını sormaya devam edeceğiz. Şunu kimse unutmasın, bu millet bu asker korkaklar ordusu değildir."

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde