Erdoğan'dan ABD'ye sert S-400 yanıtı

Erdoğan'dan ABD'ye sert S-400 yanıtı

Hem Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hem de Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu konuyla ilgili yeni açıklamalar yaptı ve S-400 kararını savundu...

Erdoğan'dan ABD'ye sert S-400 yanıtı
16px
24px
07.03.2019 07:39
ABONE OLgoogle

Türkiye’nin Rusya’dan S-400 füze savunma sistemi satın alma planları ABD’den tepki görmeye devam ederken hem Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hem de Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu konuyla ilgili yeni açıklamalar yaptı ve S-400 kararını savundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya’dan S-400 füze savunma sistemi alınması konusunda “S-400 anlaşmasını Rusya ile yaptık. Dolayısıyla geri adım atmamız söz konusu değil” ifadesini kullandı. Kanal 24’e konuşan Erdoğan, “Ruslar’la anlaştık, ortak üretime gireceğiz, belki S-400'den sonra S-500'e gireceğiz" dedi ABD endişeli: S-400’ler olmaz, Türkiye tercih yapsın

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu da, “Eğer sen vermek istemiyorsan, Türkiye'nin başka birisinden ya da NATO dışı bir ülkeden almasına da karışmayacaksın"dedi. 

Balıkesir’de katıldığı bir seçim etkinliğinde konuşan Çavuşoğlu, "Bazen basit silahların bile satılmasına engel çıkartan bu müttefiklerimiz nedense S-400 aldıktan sonra rahatsız olmaya başladılar" ifadesini kullandı.

ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan Salı günü yapılan açıklamada Washington’un Türkiye’ye Rusya’dan S-400 hava savunma sistemi alması halinde Ankara’nın F-35 programına katılımının gözden geçirileceğini açık şekilde ifade ettiği bildirilmişti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde